Speltips inför Växjö Lakers – Brynäs IF 21/12: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 20 December 2017

Efter förlusten senast räknar vi iskallt med att serieledande Växjö Lakers kliver in i torsdagens match mot Brynäs IF med ett enda mål i sikte. Speltipset lutar mot seger.

Det kan inte vara helt lätt med motivationen för serieledande Växjö Lakers just nu. Men när laget på torsdagskvällen tar sig an Brynäs på hemmaplan förutsätter vi att det finns mycket revanschlusta inom spelartruppen.

I förra omgången förlorade laget nämligen borta mot ett på pappret så mycket svagare Örebro med 3-2 efter en oengagerad insats. Det är å andra sidan inte så konstigt att det kan vara svårt att motivera sig vid ledning med nio poäng i tabellen, inte minst med tanke på att det bara är grundserien som gäller. Det är dessutom lite väl tidigt att toppa formen inför vårens slutspel.

Hur som helst gäller det att stoppa alla typer av blödningar så snart det bara går och det är någonstans där vi tror att hemmalaget har sitt fokus inför den här matchen. Nu gäller det att hoppa tillbaka in i vinnarspåret direkt och inte hamna i en negativ spiral. Brynäs är ett lag som Växjö Lakers ska besegra, speciellt på hemmaplan.

Motivationen räcker till

Det ska sägas att Brynäs, som hade en väldigt tung säsongsinledningen, har sett betydligt bättre ut från november månad och framåt. Faktum är att laget bara förlorat en av sina sju senaste matcher i SHL och det var senast borta mot Skellefteå.

Nu väntar en ännu tuffare match och då kan det bli tufft. De sex segrarna kom uteslutande mot lag i bottenregionen – förutom hemma mot Växjö Lakers. Då vann Gävlelaget nämligen med 2-1. I våra ögon bör det vara ytterligare tändvätska för hemmalaget här, som nu har revansch att utkräva både på Brynäs som motståndare och på sig själva efter den risiga insatsen mot Örebro.

Med motivationen på plats ska det inte vara något snack om saken här. Hemmalaget är starkare, så är det bara.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,91 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/12
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: