Speltips inför Växjö Lakers – Malmö Redhawks 21/3: Tar skåningarna revansch efter “stölden”?

Spelbloggare Publicerat: 20 March 2017

Domarinsatsen stod i fokus i det senaste kvartsfinalmötet mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers. Inför det tredje kan vi räkna med stor revanschlusta från skåningarna – och vi lämnar faktiskt förtroendet i deras händer med ett målspel.

1-1 i matcher. Malmö vann det inledande, Växjö det andra – båda på övertid. Tajta matcher såhär långt och det bäddar för ytterligare spänning framöver. Men det hade kunnat se helt annorlunda ut.

Nio sekunder in i förlängningen i Malmö Arena – 2-2 var resultatet efter 60 spelade minuter – trodde alla att Redhawks hade vunnit fajten. En krånglig situation, där pucken till slut hamnade i nätmaskorna landade i ett bortdömt mål då domarna antydde att pucken var helt blockerad.

Det var flera tveksamma situationer i matchen och domarteamet fick ett gäng rejäla kängor – såklart från Redhawks håll.

Men det är nu lämnat åt historien och den här kvartsfinalmatchserien, med bäst av sju, är helt öppen inför framtiden. Dock med Lakers som rättfärdiga favoriter.

Minst två bortamål får vi väl se?

Givetvis ska Växjö Lakers vara favoriter i såväl det här enskilda mötet liksom hela matchserien, men Redhawks har visat svart på vitt att de kommer bjuda på en stenhård kamp.

Som nämnt, de hade lika väl kunnat leda matchserien med 2-0 just nu.

Och i den här bataljen är det uppenbart – marknaden har lutat över alltför hårt på spelen till Växjös favör. Finns skrällpolletter att tälja hem.

Framförallt har de, skåningarna, visat upp en fin offensiv form – såväl i slutspelet som slutet av grundserien. Minst två mål framåt i sex raka matcher, övertid inkluderat.

Sedan är känslan också att den där stölden – enligt dem själva – senast kan fungera som tändvätska, snarare än någonting som tynger dem. Att de kliver in här med gott självförtroende i alla fall, medvetna om vilka problem de ställt till med för ett namnstarkt Växjö Lakers.

Tror på öppen ishockey och en jämn match, helt enkelt.

Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,71 x insatsen hos Ladbrokes. Vid spelstopp har jag mycket svårt att se oddset vara så generöst och det råder inga tvivel om att värdet finns där.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive övertid)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 19:00, tisdag 21/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: