18 februari 2017 Linköping Karlskrona

Speltips, Linköping – Karlskrona 18/2: Andra mötet på två dagar

Verkligheterna är helt olika för Linköping och Karlskrona när de ryker ihop med varandra för andra gången på två dagar. Oddsen som dukas ut till värdens favör lockar till spel – och vi klipper till.

Det är tätt mellan matcherna just nu. Redan ikväll – speltipset är skrivet fredag lunch – möter just Linköping och Karlskrona varandra, i ABB Arena. Lördagens match, mindre än ett dygn senare, ställs de mot varandra i Saab Arena.

Favoritskapet har förstås Linköping i båda de här matcherna – de är ju den klart bättre parten och på formfronten är det vitt skilda världar för lagen.

Linköping har hamnat i en riktigt bra spiral och visar verkligen vad de går för. Sex raka matcher är vunna, precis liksom 11 av de 12 senaste. De har fått ett momentum som vägrar släppas och det innebär att de klivit upp på tredjeplatsen i serien – en mycket bra position inför slutspelet.

Annat är det för bortalaget, där misären är total. Om seriestarten inte hade varit så extremt välutförd – vinsterna bara radades upp, en efter en – hade Karlskrona, utan tvekan, varit en kandidat för att trilla ur serien. De har fallit ner på jorden och står nu med 12 förluster uppradade efter varandra.

Med detta ser slutspelet ut att hålla på missas för Karlskrona, som är tia i tabellen med bara målskillnad som håller dem i playinområdet, från död mark.

Klasskillnad

Varför väljer då undertecknad att fokusera på den här matchen, istället för fredagens?

Det är enkelt; oddsen lockar mer och efter kvällens batalj kan ytterligare justering vara att vänta. Om LHC, som förmodat, vinner den första fajten – då kan oddset droppa en bra bit. Ser med andra ord chansen att plocka några enkla marginaler.

Skillnaden mellan lagen är brutal, ur både kvalitets- och formsynpunkt.

Tabellen ljuger inte, brukar det sägas – men i min bok hör Karlskrona hemma i botten och det ska mycket till om de inte är med i nedflyttningsdramat kommande säsong. 12 raka matcher är förlorade och självförtroendet nere i botten.

Linköping stormar framåt; radat upp sex raka vinster och dragit det längsta strået i 12/13 senaste. Luleå värjdes undan med 2-0 inför hemmapubliken senast och inte sällan skjuter siffrorna i höjden i Saab Arena.

-1,5 mål (asian handicap) på Linköping spelas till 1,95 x insatsen hos Titanbet. Det innebär att spelet sitter om de vinner med minst två mål.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Linköping -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 18/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 19%
2: 18%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 52%