Speltips, Rögle BK – Djurgårdens IF 7/1: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 6 January 2017

En utmärkt prestation senast, men noll poäng. Revanschlustan är stor när Rögle välkomnar Djurgården till Lindab Arena – en match som mycket väl kan forma bottenstriden i SHL framöver. Vi frågar oss; var hamnar poängen?

Ojojoj, här kan vi snacka om kniven mot strupen.

Tabelljumbon Rögle mot elvan Djurgården. Skåningarna har sex pinnar upp till ovanför strecket och ytterligare en till DIF, som alltså också är hårt pressade och i farozonen för att trilla ur SHL. Det vänder ju fort i den här serien, har vi fått erfara vid upprepande tillfällen…

Båda parter kommer till spel med förluster i bagaget; Rögle föll med 1-3 borta mot Skellefteå i en extremt tajt tillställning där domarinsatsen hamnade i fokus – det hade kunnat sluta helt annorlunda – medan Djurgården åkte på en förnedrande 0-4-torsk när Linköping besökte Hovet. Faktum är att samtliga mål kom i den tredje perioden.

Bra prestationer senast

1-1 fram till de avslutande 46 sekunderna och ett felaktigt – menar i alla fall jag – bortdömt mål dessförinnan medan SAIK fick in 2-1-baljan med sex man på isen. Rögle föll med flaggan i topp borta mot Skellefteå och kunde lika väl ha plockat tre pinnar från den fajten.

0-0 efter två perioder, vilka man i båda var den bättre parten, och sedan 0-4 i baken när slutsignalen ljöd. DIF föll ihop brutalt mot Linköping på Hovet, men kan ändå ta med sig 40 starka minuter därifrån.

Som ni förstår, revanschlustan är i fokus inför den här ödesfajten. Framförallt en måstematch för skåningarna.

Och undertecknad menar att de ska ha en alldeles utmärkt chans att vinna här, och bör bara mer än knappa favoriter. De stod för en fantastisk insats senast och var förtjänta av poäng där, i en match som dessvärre inte avgjordes helt sportsligt – kan man mena.

Om Rögle bara kan omvandla ilskan till energi, då kan de bli riktigt farliga. Det lär sprudla runt spelarna och när man inte får betalt för en bra prestation, blir det ofta till en reaktion kommande match.

På bortais är stockholmarna oerhört veka; förlorat fem raka och 13 av de 15 senaste. Utan den högljudda hemmapubliken faller man samman.

En annan faktor som kan påverka är att Rögle i slutet av oktober vann mot just Djurgården, då på Hovet, med hela 4-0. Bra minnen för spelarna att bära med sig.

Rögle att vinna, inklusive övertid och straffar, spelas till 1,93 gånger pengarna hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Rögle ML, vinna inklusive övertid/straffar
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/1
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: