9 juli 2019 HJK HB Tornshavn Speltips

Experterna och profilerna tippar Sverige – Italien: “Skrämmer inte utan Ibra”

Vad tror de svenska experterna och italienska spelarna om playoffet mellan Sverige och Italien? Vi har sammanställt den breda korridorens åsikter på ett och samma ställe, tillsammans med oddsen inför ödesmatcherna.

– Det typiska resultatet, det är ju att det inte är ett drömresultat i matchen, men vi är ändå där på något sätt inför avgörandet fast under svårigheter, så det blir 1-1 på Friends, tippar Jonas Dahlquist i Spelbloggares podcast ”Uppsnack med Jonas och Sladjan”.

Om man instämmer i Jonas Dahlquists tankar kan det raka krysset synas till 3,12 gånger pengarna hos Unibet eller slutresultatet 1-1 till oddset 5,60 hos Betsafe.

Sladjan Osmanagic är, i samma podcast, mer optimistisk och sätter sin tro till att Sverige faktiskt kan fixa ett mycket starkt resultat.
– Jag är som jag är, naiv och blåögd, så jag säger att Sverige vinner matchen med 2-0. Fråga inte hur.

Ett 2-0-resultat kan spelas till massiva 13,50 hos NordicBet.

”För en gångs skull är det något som faktiskt talar för Sverige”

– Här finns inga tveksamheter. Sverige har rätt förbundskapten, de har de spelare de har, de vet precis vad de har och de vet exakt vad de saknar. Det finns saker man inte kan organisera sig till. För en gångs skull är det något som faktiskt talar för Sverige, skriver Simon Bank i en krönika i Aftonbladet inför matchen.

Från Simon Banks sida är jargongen optimistisk inför matcherna och om man tror på en svensk vinst i det första mötet finns det att klippa till fyrdubbla insatsen hos Bethard – ett odds som sticker ut i jämförelse med de andra spelbolagen.

Det talar emot Italien: vädret

En faktor som, enligt Expressens Noa Bachner, talar emot Italien är – vädret.

– Att börja borta i nollgradigt svenskt november med öppet tak. Det straffar dem mer, pekar han på i Studio Oddset.

Om man tror att den fördelen är av så pass stor betydelse att Sverige undviker att förlora, då finns dubbelchansen 1X som ett alternativ till 1,63 gånger det investerade kapitalet hos Mr Green.

”Skrämmer inte utan Ibra”

Från italienskt spelarhåll är åsikterna annorlunda, kontra våra svenska experter. Åtminstone från Alessandro Florenzi.

– Sverige skrämmer inte utan Ibra (reds. anm: Zlatan Ibrahimovic), förklarar han i en intervju med Gazzetta dello Sport och fortsätter.
– Och vi har de bästa försvararna i hela världen.

En rak tvåa inför matchen betalar 2,37 gånger det investerade kapitalet hos LeoVegas. Ett annat spel, med Florenzis tankar i fokus, är att Italien vinner och håller nollan till oddset 3,40 hos William Hill.