Här är klubben som Alexis Sanchez kan sänka lönen för att gå till

Emil Jakobsson Publicerat: 10 November 2017

Alexis Sanchez sitter på ett utgående kontrakt med Arsenal och nu rapporterar flera källor vilken klubb som är Sanchez egna förstaval.

Det har varit en tung period för Sanchez den senaste tiden. Hans flytt till Manchester City inför säsongen föll ihop då Arsenal inte hittade en ersättare, hans Chile missade VM till sommaren och den här säsongen har det bara blivit ett mål än.

Men de stora klubbarna ute i Europa känner väl till hans kvalitér och många har kopplat ihop honom med en återkomst till Barcelona efter Neymars flytt eller en återförening med tidigare tränaren Pep Guardiola i Manchester City dit han var på väg i somras.

Prislappen har gått ner ordentligt

Men enligt spanska Don Balon som även citeras av flera tunga källor som Sport Illustrated, Daily Star och Goal säger nu att Real Madrid är chilenarens förstaval och att han även är beredd att gå ner i lön för att komma dit.

Men enligt samma källa ser Real Madrid honom främst som en rotationsspelare och enligt Starsport är Arsenals prislapp för att sälja honom i januari runt £30 miljoner vilket kan jämföras med de £60 miljoner som de tackade nej till i somras från Mancehster City.

Arsenal ligger efter elva omgångar på en sjäteplats i Premier League med tre poäng upp till Chelsea på den sista Champions League-platsen. Skulle de sälja Sanchez i januari kommer de mest största sannolikhet även behöva ta in en ersättare. Det har bland annat rapporterats från bland annat Metro.co.uk om att Arsene Wenger fortfarande är väldigt intresserad av på Paris Saint-Germains Julian Draxler.