Jose Mourinho facit mot Chelsea i fokus inför söndagens stormatch

Emil Jakobsson Publicerat: 4 November 2017

Jose Mourinho har sju säsonger bakom sig i Chelsea och är starkt förknippad med klubben. Det blir därför alltid speciella matcher när han ställs mot just Chelsea och inför söndagens supermöte mellan Manchester United och Chelsea tar vi en titt på Mourinhos facit mot Chelsea.

Jose Mourinho vann Champions League med Porto 2003 och anslöt sedan inför säsongen 2004-05 till Chelsea där han hade fyra framgångsrika säsonger med totalt sex titlar varav två stycken ligatitlar. Efter att han sedan varit borta fem säsonger i Inter respektive Real Madrid kom han 2013 tillbaka till Chelsea. Den vändan blev det tre säsonger innan han sedan lämnade för Manchester United där han är nu.

Inter – Chelsea: Seger 2-1
24 februari 2010

Chelsea – Inter: Seger 0-1
16 mars 2010

Chelsea – Manchester United: Förlust 4-0
23 oktober 2016

Chelsea – Manchester United: Förlust 1-0
13 mars 2017

Manchester United – Chelsea: Seger 2-0
16 april 2017

Efter fem matcher mot sitt tidigare lag har Mourinho alltså tre segrar men av hans tre matcher med Manchester United mot Chelsea har det blivit två förluster.

Matic: Jag har inget att bevisa

Det är inte bara Mourinho som ställs mot sitt gamla lag. Även Nemanja Matic som stod för en oväntat flytt från Chelsea till Manchester United under sommaren ställs för första gången mot sitt gamla lag på sin gamla arena. Men Matic säger själv att han inte känner någon press att bevisa något på Stamford Bridge.

– Jag har spelat där och visat mina kvalitér. Vi vann ligan två gånger och dessutom två cuper så jag har inget att bevisa för dem. Jag måste bara bevisa mig inför min nya klubb, säger Matic till The Guardian.

Matic lägger inte helller någon större vikt vid hur hans gamla fans kommer ta emot honom.

– Jag vet inte (hur de kommer ta emot mig). När jag spelade här gav jag alltid 100% jag tror de respekterar det men om de inte gör det så bryr jag mig inte, säger han inför matchen.

Skadeläget inför söndagens stormatch

Chelsea:
Victor Moses
N’Golo Kanté (tveksam)

Manchester United:

Zlatan Ibrahimovic
Marouane Fellaini
Marcos Rojo
Michael Carric (tveksam)
Paul Pogba (tveksam)
Jesse Lingard (tveksam)

Statistik inför matchen: