Speltips inför Sydafrika – Senegal 10/11: Omspelet är här – och allt kan avgöras

Spelbloggare Publicerat: 8 November 2017

Omspelet mellan Sydafrika och Senegal kan bli helt avgörande i jakten på mästerskapsplatserna till VM 2018 – och det är mindre svårt att plocka ut en solid favorit till det.

– Vi har respekt för dem, men vi vet också att vi har kvalité och ett bra lag och jag tror att vi kan fixa det, säger Senegals stjärnanfallare Sadio Mané till BBC Sport inför matchen.

Nämnde Mané, som spelar för Liverpool i Premier League, har varit skadad under en period, men är nu redo för spel – och det stärker Senegal rejält.

Matchen är i mångt och mycket speciell och spännande. Extra stor uppmärksamhet har den fått eftersom det är ett omspel från fjolåret, där Sydafrika vann med 2-1 – men matchen ogiltigförklarades efter en domarskandal med matchfixning.

Dessutom kan Senegal säkra deras plats vidare från gruppspelet – om de bara vinner. Ett oavgjort resultat skulle med största säkerhet räcka och om man allt som allt plockar minst två pinnar de sista matcherna – man ställs hemma mot just Sydafrika i den avslutande matchen – är det klappat och klart.

För Sydafrika, alltså med matchen mindre spelad än Cape Verde samt Burkina Faso två pinnar ovanför, samt fyra till Senegal som man nu möter vid dubbla tillfällen, är en vinst det enda som räknas, här liksom i den sista matchen.

Fullt av klass i Senegal

Skillnaderna mellan Sydafrika och Senegal är enorma. De senare nämnda är ett av de stora stjärnskotten i afrikansk fotboll och har en handfull spelare som huserar i de största ligorna ute i Europa, dessutom som startspelare. Förutom Mané – Kalidou Koulibaly, Napoli, Idrissa Gueye, Everton, och Cheikhou Kouyaté, West Ham. Bara för att nämna några pjäser.

Sydafrika är, på sin höjd, mediokra och dras med smådunkel form. Innan 3-1-vinsten över Burkina Faso senast, hade två raka matcher förlorats – mot betydligt sämre motstånd än just Senegal.

Vi vill dock inte plocka den raka tvåan eftersom krysset trots vore ett positivt utfall för Senegal på förhand. Däremot har vi svårt att se bortalaget förlora, varpå valet av spel blir löjligt enkelt.

Senegal +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – plockas till 1,83 gånger pengarna hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Senegal +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:00, fredag 10/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: