9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips inför AEK Athens – CSKA Moskva 25/7: Målspel i fokus

Det blir ett målspel när svensklaget AEK Athens kliver in i Champions League-kvalet mot CSKA Moskva. I nuläget ger spelet över dubbla insatsen .

Den tredje kvalomgången i Champions League står nu för dörren och här får vi se flera tunga pjäser kliva in i handlingarna. Både den grekiska storklubben AEK Athens och det ryska storlaget CSKA Moskva gör nu sina första tävlingsmatcher för säsongen.

Det här är dessutom ett par riktigt viktiga matcher, med tanke på att det som ligger i potten är en plats i Champions League-playoff. Väl där är lagen bara ett dubbelmöte ifrån en plats i höstens Champions League.

Det säger sig själv att det är CSKA Moskva som gäller som favoriter inför det här dubbelmötet. Dels har ryssarna ett bättre lag på pappret, men hela klubben har dessutom mer rutin från internationellt spel. Tänk också på att det är ryssarna som har fördelen av att få avsluta dubbelmötet på hemmaplan. Prioriteringen just nu handlar helt och fullt om att få med sig ett bra resultat hem till den ryska huvudstaden.

Kan Jakob Johansson äga mitten?

En nyckelspelare för AEK Athens kan komma att bli Jakob Johansson, som slagit sig in i det svenska landslaget på senare tid. I landslagsdressen har vi fått se honom springa mycket på mittfältet, vinna en hel del boll och vara säker i passningsspelet. Ungefär samma roll har han i AEK Athens, varpå han blir extremt viktig i just den här matchen. Astrid Ajdarevic är det andra svenska bidraget i grekernas trupp.

AEK Athens har spelat en träningsmatch inför det här dubbelmötet med CSKA Moskva. Där blev det 1-1 mot den belgiska klubben Gent. Det går att jämföra med CSKA Moskva, vars ligaspel redan dragit igång. Det lär ge ryssarna en liten fördel vad gäller var i förberedelserna de båda lagen ligger.

Känslan är att hemmamatchen blir en riktig nyckelmatch för AEK Athens, som förmodligen behöver få med sig ett gångbart resultat till den tuffa bortamatchen i Moskva. Laget har en del offensiv styrka, men vilar ofta sitt lag på en tydlig defensiv organisation. Mot CSKA Moskva tror vi dock att det blir svårt att hålla nollan då ryssarna ofta trycker framåt och är väldigt spetsiga. Därtill lär CSKA Moskva gärna få med sig ett bortamål.

Över 2 mål (asian handicap) spelas därmed till 2,00 gånger pengarna. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål i matchen. Ett tidigt mål skulle luckra upp tillställningen något och det är det vi har på känn.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2 mål (asian handicap)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, tisdag 25/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 32%
2: 37%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 66%