Arsenal i upplösning? Stort misstag att ha kvar Wenger!

Sladjan Osmanagic Publicerat: 17 October 2017

Arsenals undermåliga insatser har varit ett tema för oss som följer Premier – och Champions League, tämligen länge nu. Detta är första säsongen sedan 1990-talet klubben inte spelar i Champions League och jag har svårt att se hur de skall komma topp 4 i PL den här säsongen med tanke på hur det ser ut på plan för Arsenal.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en unik bonus om hela 2 000 kr!

I helgen som gick blev det förlust borta mot Watford och det är inte sådär supermärkligt med tanke på att Watford under Marco Silva gjort sin bästa Premier League öppning någonsin. Men det är hur laget förlorar, hur laget agerar på plan hur spelarna gestikulerar och kommunicerar på plan som stör mig mer och mer för varje dag som går. Det finns inget jävlar anamma. Finns det några vinnarskallar kvar i laget förutom Alexis Sanchez och möjligtvis Petr Cech?

Mot Watford hade laget matchen i sin händer men släpper initiativet. Tycker att Watfords Troy Deeney sammanfattade det hela bäst efter matchen i den mixade zonen. Deeney menade att han kände rädslan fån Arsenalspelarna när han utmanade dem i luftrummet. Han fick vittring och sa efter match att Arsenalspelarna hel enkelt saknar det som på spanska kallas för cojones.

Det är några saker som maler i mitt huvud. Med tanke på de allt sämre resultat Arsenal och Wenger uppnått de senaste säsongerna, hur i all sin dar kunde han bli erbjuden ett nytt treårskontrakt? Fel av klubben att erbjuda honom det och insiktslöst av Wenger att tacka ja till erbjudandet. Det hade varit snyggast om han klivit av och låtit någon annan ta över i somras.

Hur tycker ni att Arsenal utvecklats taktiskt de senaste säsongerna? Ingenting säger jag. Visst kopierade Wenger Contes 3-4-2-1 i våras, men laget ser inte bättre ut för det. Tittar vi på Wengers roll utanför plan har vi det här med Özil och Sanchez kontraktssituation. Båda är inne på sista året och att Sanchez vill lämna är ingen hemlighet direkt. Och Özil verkar vara kvar för att ingen annan vill ha honom.

En annan väldigt störande sak är att Wenger fortfarande inte tagit in en spelartyp som Patrick Vieira, som lämnade klubben för drygt 10 säsonger sedan. Inte en enda elak, bollvinnande och pådrivande mittfältare med järnvilja har setts i klubben sedan dess. Och bara det är ett gigantiskt tjänstefel.

På torsdag är det dags för Europa League och Arsenal spelar mot Röda Stjärnan på slitna Marakanastadion i Belgrad. Jag kommer vara på plats och är väldigt nyfiken på att se med egna ögon hur Wenger agerar och integrerar med spelarna. Frågan är om detta är scenen för Arsenal de närmaste säsongerna? Jag är långtifrån övertygad om att Wenger kommer ta Arsenal tillbaka till den största scenen, det vill säga Champions League. Och jag är orolig för de genuina Arsenalsupportrarna som förtjänar både ny manager och en ny klubbledning.

För någonstans har jag i åratal undrat vad som är Wengers långsiktiga plan, och för varje år som går, blir den långsiktiga planen allt mer obegriplig och osynlig, om den alls finns.

Sladjan Osmanagic

 

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en unik bonus om hela 2 000 kr!

 

Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan