En ny säsong i säsongen

Jonas Dahlquist Publicerat: 29 June 2017

Det är ett långt uppehåll, det som drabbar Allsvenskan under mästerskapsår. Ju fler mästerskap som svenska U21-landslaget lyckas ta sig till, desto fler gånger blir det såna här uppehåll. Å andra sidan tycker väl även spelarna att det är skönt med lite sommarsemester.

  Öppna ditt konto hos Expekt – få en unik bonus om 2 000 kr!

Nåväl, det är på många sätt en ny säsong som börjar nu, trots att de flesta lag spelat tolv av 30 matcher. Nya förutsättningar som fått sjunka in, nya spelare, nya tränare.

Halmstad och AFC satsar ungt, spännande men orutinerad. Kalmar satsar gammalt, tryggt och rutinerat. Intressant att just de tre bottenlagen är de som har sparkat tränare under säsongen, dessutom i “ordning”, så att säga. Jag ger väl Kalmar störst chans att lyfta av de nämnda, men de lär inte gå som en raket i tabellen.

“Skönt att det finns ovisshet kvar”

I toppen ska nu MFF ge sig på den omöjliga ekvationen att satsa fullt både på Allsvenskan och på Champions League-kvalet. IFK Norrköping smyger i vanlig ordning med utan att någon bryr sig på allvar, Östersund kör på med sedvanliga höga berg och djupa dalar, och AIK skramlar, hackar, väsnas och syns, men lite på avstånd. Övriga? De är borta från guldet.

Det sköna är ändå att det finns ovissheter kvar. Ska Blåvitt repa sig? Är Häcken en flopp? Ska Djurgården vinna ett derby? Lyckas Giffarna undvika kval? Och så vidare.

Det finns fortfarande historier att skriva om Allsvenskan 2017. De flesta har påbörjats, några har avslutats, vissa ska skrivas. Oavsett så har jag saknat den mycket. Välkommen tillbaka!

  Öppna ditt konto hos Expekt – få en unik bonus om 2 000 kr!

Jonas Dahlquist

 

Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan