sommar kampanj reklam

GUIDE: Sportfylld sommar – Här är alla turneringar och datum

De stora ligorna har sommaruppehåll. Men det finns gott om höjdpunkter under sommaren för oss som älskar sport och betting. I den här artikeln kommer vi guida er till de största turneringarna och vilka datum som gäller.

Vi på Spelbloggare.se kommer givetvis hårdbevaka och leverera massor av starka speltips inför dessa events. Vi har valt att fokusera på fotboll och tennis i denna artikel.

  Hämta en oddsbonus inför sommarnes höjdpunkter – Här är vår bonusguide!

Fotboll:

Superettan: Kör på under Allsvenskans uppehåll

Under Allsvenskan uppehåll kör Superettan för fullt. Sista matchen innan deras uppehåll spelas den 26 juni (fem dagar innan Allsvenskan är tillbaka). Efter det väntar ett uppehåll fram till 22 juli.

U21-EM 16-30 juni

Sverige är regerande mästare och även om Sverige knappast går in som favoriter är det en riktigt stor hype inför detta mästerskap. Sverige inleder turneringen direkt mot gruppfavoriten England fredag den 16:e juni kl. 19:00. Förutom England ingår även Slovakien och värdnationen Polen i Sveriges grupp.

Datum för Sveriges matcher gruppspelsmatcher: 16, 19 samt 22 juni.

Odds: Tyskland är favoriter till 4,0 gånger pengarna. Att Sverige lyckas försvara sin titel ger 15,0 gånger pengarna som bäst.

Confederations Cup 17 juni – 2 juli

Precis som det brukar vara går Confederations Cup, eller För-VM som det brukar kallas, av stapeln ett år innan VM hos den nation som ska stå värd för turneringen. Detta blir ett genrep för Ryssland inför VM och det är åtta nationer som ska göra upp.

Deltagande nationer: Ryssland, Tyskland, Chile, Mexiko, Portugal, Australien, Kamerun och Nya Zeeland.
Odds: Tyskland. Portugal och Chile är de tre favoriterna inför turneringen. De betalar 3,5, 3,5 respektive 4,0 gånger pengarna.

Kval till Champions League och Europa League 27 juni – 24 augusti

Kvalet till Champions League och Europa League drar igång i slutet av juni. Lottningen vilka som möter vilka ser 19 juni och datumen för de olika kvalomgångarna hittar ni här nedanför.

Champions League
Första kvalrundan: 27-28 juni och retur 4-5 juli
Andra kvalrundan: 11-12 juli och retur 18-19 juli
Tredje kvalrundan 25-26 juli och retur 1-2 augusti
Play-off: 15-16 augusti och retur 22-23 augusti
Svensk deltagare: Malmö kliver in i andra kvalrundan.

Europa League:
Första kvalrundan: 29 juni och retur 6 juli
Andra kvalrundan: 13 juli och retur 20 juli
Tredje kvalrundan: 27 juli och retur 3 augusti
Play-off: 17 augusti med retur 24 augusti
Svenska deltagare: AIK och IFK Norrköping kliver i i första kvalrundan och Östersund i andra kvalrundan.

Allsvenskan: Tillbaka 1 juli

Allsvenskan tar som bekant ett uppehåll under juni men den 1 juli är Allsvenskan tillbaka.

U19 EM 2 juli – 15 juli

Alexander Isak nobbade U19-EM men Sverige hoppas att framgångarna på ungdomssidan ska fortsätta. Under U19-EM väntar matcher mot Tjeckien 2 juli, Georgien 5 juli samt Portugal 8 juli. Lyckas Sverige avancera vidare?

Gold Cup: 8 juli – 27 juli

CONCACAF Gold Cup som det egentligen heter är en turnering för alla nationer som är med i Concacaf vilket alltså innebär Nordamerika, Centralamerika samt Karibien. Ser vi till historiken har Mexiko och USA dominerat turneringen men nu senast 2015 var Jamaica framme i finalen och 2013 var det Panama som skrällde sig hela vägen till finalen även om ingen av de lyckades vinna. Årets upplaga av turneringen spelas i USA och värdnationen inleder turneringen mot Panama den 8 juli.

Fotbolls-EM damer 16 juli – 6 augusti

Sverige rankas som tredje bästa nation inför Fotbolls-EM för damer som spelas i Nederländerna. Under förra EM som spelades här i Sverige knep vi som värdnation bronset.

Sverige rivstartar turneringen den 17 juli med match mot Tyskland som är favoriterna att vinna hela turneringen. Fredag den 21 juli möter Sverige sedan Ryssland och avslutar gruppspelet mot Italien den 25 juli. Kvartsfinalerna startar sedan 29 juli och finalen spelas den 6 augusti.

Odds: Tyskland är favoriter till 3,5 följt av Frankrike 4,5. Sverige rankas som tredje bästa lag och betalar 9,0 gånger pengarna.

International Champions Cup 19 juli – 30 juli

Det finns gott om försäsongsturneringar men det är minst sagt en som sticker ut och det är International Champions Cup där de absolut största lagen ställs mot varandra. Under årets upplaga kommer Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Juventus, Roma, Inter, Milan, Bayern München, Dortmund och PSG delta. Inte minst mötet mellan just Real Madrid och Barcelona den 29 juli och mötet mellan United och City den 20 juli sticker ut.

Emirates Cup 29-30 juli

Arsenals egen försäsongsturnering är en återkommande höjdpunkt. Denna sommar kommer förutom Arsenal även Sevilla, RB Leipzig och Benfica delta. Får vi se Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg för sina lag här eller har de lämnat för nya äventyr?

FA Community Shield 6 augusti

Mötet mellan FA-cupvinnaren (Arsenal) och ligamästaren (Chelsea) går som vanligt av stapeln helgen innan Premier League är tillbaka. Säsongens första titel och sedan är säsongen äntligen igång igen som vanligt.

Tennis:

Wimbledon 3 juli – 16 juli

Klassiska Wimbledon spelas som vanligt mitt under sommaren och är en av årets absoluta höjdpunkter. Kan Andy Murray försvara sin titel eller kan Novak Djokovic som vann turneringen både 2014 och 2015 slå tillbaka?

SkiStar Swedish Open 17 juli – 24 juli

Härliga Båstad bjuder som vanligt in till tennisfest mitt under den svenska högsommaren. Givetvis kommer vi på Spelbloggare.se hårdbevaka och leverera mängder av speltips.

  Hämta en oddsbonus inför sommarnes höjdpunkter – Här är vår bonusguide!