UFC MMA

Odds och allt inför UFC Fight Night 109, Stockholm: Gustafsson – Teixeira

UFC Fight Night 109 kommer till Stockholm och Globen. Huvudkortet står svenskstjärnan Alexander Gustafsson och Glover Teixeira för och vi tar en närmare titt på den fajten i synnerhet och resten av galan i allmänhet.

  Spela på UFC Fight Night Stockholm hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Huvudkortet Alexander Gustafsson (17-4-0) mot Glover Teixeira (26-5-0) är en match som hypats upp enormt, där publikfavoriten ”The Mauler” är tillbaka i ringen – dessutom på sin hemmaplan, Sverige.

Gustafsson är just nu rankad etta i divisionen och Glover Teixeira tvåa. En lyckad fajt från ”The Maulers” sida skulle med största sannolikhet betyda en ny chans på bältet – en efterlängtad sådan.

Glover Teixeira slår ur, utan tvekan, ur underläge här och spelbolagen har varit tydliga med vart de står; en seger för Alexander Gustafsson betalar i skrivandets stund inte mer än 1,33 x insatsen medan Teixeira hittas till 3,60 som bäst.

En sak som brasilianaren slår fast är att det blir en tuff fajt och att det mycket väl kan bjudas på fem ronder i Globens huvudmatch.

– Jag tror att den kan gå alla fem ronder. Såklart, jag försöker alltid avsluta så snabbt som möjligt, via submission eller knockout. Men Gustafsson är tuff och han är svårknockad. Så jag tror att det troligtvis går alla fem rundor, säger Teixeira till MMAjunkie inför fajten.

Lite intressant sidostatistik inför matchen är att Gustafsson har en KO/TKO-statistik på 59%, 18% på submission och 24% på beslut. För Teixeira är den – 62%, 23% och 15% i identisk ordning.

Galans matcher:

Oddsen kan uppdateras.

Huvudkort från 19:00 – med klickbara odds:
Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson – Glover Teixeira (1,333,60)
Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir – Misha Cirkunov (4,501,22)
Weltervikt: Peter Sobotta – Ben Saunders (2,001,90)
Weltervikt: Adbol Razak Alhassan – Omari Akhmedov (1,403,15)
Weltervikt: Oliver Enkamp – Nordine Taleb (5,001,18)
Mellanvikt: Jack Hermansson – Alex Nicholson (1,62 – 2,30)

Underkort från 16:00:
Weltervikt: Darren Till – Jessin Ayari
Lättvikt: Marcin Held – Damir Hadzovic

Underkort från 17:00:
Bantamvikt: Pedro Munhoc – Damian Stasiak
Mellanvikt: Trevor Smith – Chris Camozzi
Lättvikt: Reza Madadi – Joaquim Silva
Weltervikt: Nico Musoke – Bojan Velickovic