Arsenal: Premier Leagues Sven Nylander

Jonas Dahlquist Publicerat: 3 February 2017

Vem vinner supermötet Chelsea – Arsenal under lördagen? Vår expert Jonas Dahlquist är tillbaka med en sylvass krönika inför helgens stormöte mellan Arsenal och Chelsea där han även passar på skicka ut sitt bästa tips.

Det har verkligen blivit en stående sanning att Arsenal blir fyra i ligan och åker ur Champions League i åttondelsfinalen efter att ha lottats mot ett svårt motstånd. Well, just nu ligger de trea i tabellen, en poäng före duon Liverpool och Manchester City, och strax ska de upp i åttondelsfinaler i CL mot Bayern München. Man kan väl säga att mycket pekar mot att den här säsongen blir “som vanligt” för Arsene Wenger och kompani.

Det de har gjort den här säsongen, som skiljer sig mot tidigare, är att de har vunnit en ligamatch mot Chelsea (första gången på fem år) och vunnit sin Champions League-grupp (åkte på en nitlott ändå). Arsenal har, gilla det eller inte, en helt solid plats i näringskedjan.

De är bra, riktigt bra ibland, men sällan eller aldrig bäst. Detta är förstås synnerligen frustrerande för supportrarna.

“Chelsea är Premier Leagues bästa lag”

En bortamatch mot Chelsea är 2016-17 det svåraste man kan ge sig in på i Premier League. Chelsea har tio segrar på elva hemmamatcher, och de har gjort flest mål på hemmaplan av alla lag. Å andra sidan har Arsenal gjort flest mål av alla på bortaplan, så det talar för en målrik historia. Apropå historia: De fyra senaste besöken Arsenal har gjort på Stamford Bridge har slutat med fyra förluster, tio insläppta och bara ett enda mål framåt, och det var 2013…

Chelsea såg nyligen ganska håglösa ut mot Tottenham, och de glänste inte direkt i 1-1-matchen mot Liverpool, men det kan man ju jämföra med att Arsenal torskade hemma mot Watford i veckan och fick hjälp av ett straffmål på övertid (som aldrig borde ha dömts pga offside) i slutsekunderna mot Burnley. Även om Chelsea inte är i toppslag känns de ändå hetare än Arsenal.

Inför stormatcher av den här typen, där det ändå finns en klar favorit, brukar det vara intressant att se om statistiken, formen, vad som helst, talar för att det ska kunna bli en skräll. Då kan man få igång tankar på vad som behövs för att resultatet ska bli det oväntade. Den här gången hittar jag ingenting som gör det. Chelsea är Premier Leagues bästa lag, Arsenal är ungefär Premier Leagues fjärde bästa lag. 3-1 känns som ett utgångstips.

  Resultatet 3-1 ger 34,0 gånger pengarna hos Bet365 – Rygga här och få 1 000 kr bonus

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.