Sladjan Osmanagic: Kommer Ronaldo verkligen lämna Real Madrid?

Spelbloggare Publicerat: 22 June 2017

Silly season är en tid på året som absolut definieras av rykten, lite galnare rykten och ännu galnare rykten. Källhänvisningar existerar knappt och det gäller att läsa mellan raderna emellanåt eller kanske hela tiden.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en unik bonus om hela 2 000 kr!

Självklart finns det en rad olika intressenter i detta sammanhang. Köpande klubb, säljande klubb, agenter, spelare, tidningar, TV-kanaler och journalister som lever på att skriva om både möjliga och omöjliga värvningar.

De senaste dagarna har det handlat om Cristiano Ronaldo, CR7. Uppgifterna som florerar är naturligtvis av varierande slag. Det handlar om en skatteskuld till spanska staten. Någon annanstans står det att han vill ha en ny utmaning, detta skall CR7 ha sagt till sin agent Mendes. Inga källor någonstans, bara spekulationer. President Perez i Madrid säger att Ronaldo är arg, men inte på vad. Det är det enda konkreta så här långt.

“Väljer att lita mer på Rummenigge än diverse sillybloggar”

Det har pratats om PSG, en återkomst till Manchester United och även Bayern har det spekulerats om. Därför var det bra att Bayerns klubbdirektör, K-H Rummenigge, gick ut och sa att det är en rejäl tidningsanka. Jag väljer att lita mer på Rummenigge än diverse sillybloggar som bygger på rykten från tidningar som exempelvis The Sun. Idag är det så att en journalist med rätt plattform kan skapa ett sillyrykte på egen hand taget ur luften. Det är inte bra och minskar förtroendet för sportjournalistiken.

Ibland funderar jag på att efter varje sommarfönster kolla upp hur många av de tusentals rykten som florerar blir sanna i slutändan, det vill säga en konkret övergång.

Detta kanske blir sommaren jag tar tag i det. Personligen så tror jag CR7 blir kvar i Real Madrid kommande säsong.

Sladjan Osmanagic