Sladjan Osmanagic: Premier League, ovissare än någonsin?

Sladjan Osmanagic Publicerat: 2 August 2017

På söndag är det dags för den traditionella starten på den engelska fotbollssäsongen i form av Community Shield på Wembley. Ligamästarna, Chelsea, möter FA-cup mästarna, Arsenal. Just nu känns den kommande upplagan av PL som den ovissaste på länge, kanske någonsin.

Chelsea, Tottenham, Man City, Man United, Liverpool och Arsenal har alla rustat inför den kommande säsongen. Dessutom har Everton varit väldigt aktiva på transfermarknaden och jag gillar klubbens ambition att utmana de på förhand sex stora favoriterna i ligan.

När transferfönstret stänger i slutet på augusti har det hunnit spelas tre omgångar av Premier League. Det kommer hända en del hos de sex stora klubbarna i PL. Kommer Alexis Sanchez vara kvar i Arsenal eller kommer han återförenas med Guardiola i City?

Kommer Chelsea hinna bredda sin trupp ordentligt för att kunna hävda sig i Champions League samtidigt som de försvarar sin PL-titel? Kommer Mourinho, sin vana trogen, vinna en ligatitel under sin andra säsong? Det hände i Porto, Real Madrid, båda sejourerna i Chelsea samt när han var i Inter.

Kommer Liverpool få behålla Coutinho? Kommer Klopp få in Leipzigs mittfältare Keita? Kan Liverpool utföra sitt ambitiösa presspel omgång efter omgång eller kommer det bli fortsatta negativa reaktioner mot så kallade sämre lag?

Kommer Citys spel bli mer flödande med Walker och Mendy på ytterbackarna? Kommer unge anfallaren Gabriel Jesus blända oss under en hel säsong? Tottenham har tagit det lugnt med inköp under sommaren. Kyle Walker är borta men viktige Eric Dier är kvar hos Spurs. I mina ögon behöver klubben en riktig vass backup till Harry Kane om de skall ta nästa steg, dvs vinna PL-titeln.

Totalt sett ovissare än på länge, om inte någonsin. Kan knappt bärga mig till nästa helg då PL drar igång redan på fredagskvällen, 11:e augusti, när Leicester gästar Arsenal på Emirates. Slutligen, vilken klubb står som Premier League-mästare till våren? Det är en väldigt svår fråga. Mitt svar blir att Manchester United tar titeln.

Sladjan Osmanagic