Sladjan Osmanagic: Titelracet är här

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Sladjan Osmanagic är tillbaka med en ny och fräsch krönika hos oss på Spelbloggare och djupdyker samt reflekterar över toppstriden i Premier League.

  Öppna ditt konto hos Expekt här – Få en unik bonus om 2 000 kr!

Ni har väl inte missat vår podcast “Uppsnack med Jonas och Sladjan” där Jonas Dahlquist och Sladjan Osmanagic snackar veckornas alla höjdpunkter i fotbollsvärlden?

Prenumerera på podden här:

Acast
iTunes
RSS för andra podcast-appar

Chelsea har dominerat Premier League på ett imponerande vis den här säsongen. Conte har charmat hela England med Chelseas direkta spel på plan och hans eget engagemang på sidlinjen. Ingen kan ge intrycket av att vara så taggad som den gode Antonio Conte under en match och kan se så ledsen ut som Conte när det inte fungerar för hans lag på plan.

När Manchester United med Zlatan Ibrahimovic på bänken i helgen besegrade Chelsea med 2-0 på Old Trafford såg Conte på gränsen till livrädd ut vid sidlinjen. Det är nästan som om man själv får ont av att se Contes lidande. Han såg fundersam ut på sidlinjen, Vad tänkte han? Håller ligatiteln på att rinna ut oss ur händerna?

Med sex omgångar kvar att spela av den här upplagan av Premier League skiljer det just nu endast fyra poäng mellan Tottenham och Chelsea. Chelsea har tagit in åtta poäng på ungefär tio veckor och Pochettinos lag har bäst form i England för närvarande. Något som Conte också påpekade i intervjuer efter förlusten mot United.

Ökad rivalitet

Under de senaste säsongerna har en allt större rivalitet utvecklats mellan de båda Londonklubbarna, vilket ger titelracet ännu en spännande dimension. Och visst är det passande att de möts till helgen på Wembley i en av FA-cupens semifinaler. Personligen älskar jag dramaturgin kring det här racet då vi är många som trott att det är klart för Chelseas del. Många faktorer har talat för laget från Stamford Bridge. De har inte deltagit i något Europaspel till skillnad från Tottenham. Just nu har Spurs allt att vinna och Chelsea allt att förlora.

Till slut tror jag att Conte står med sitt Chelsea som Premier League vinnare eftersom Spurs har ett tuffare matchprogram kvar. Dock skall vi inte underskatta en faktor som att det är enklare att jaga än att vara jagad. Mycket handlar nu om psykologi. Hur kommer Chelsea hantera att försprånget till Tottenham ständigt minskat? Känslan är att vi har sex härliga PL-omgångar att se fram emot. Och vi kan också konstatera att det är trevligare att en liga är jämn och lever i slutet på säsongen än i mitten eller början. Må bästa lag ta hem titeln. Oavsett vilket av dem som vinner ligan, är det välförtjänt.

Sladjan Osmanagic