sladjan-osmanagic

Sladjan Osmanagic: Vart tog försvarsspelet vägen under premiären?

Premiäromgången är avklarad i The Premiership och vilken omgång det blev utav det hela. Många obesvarade frågor från förra säsongen förblev obesvarade. Liverpool, Arsenal och Chelsea, tre av de förväntade topplagen, visade samtliga upp ett bedrövligt försvarsspel.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en unik bonus om hela 2 000 kr!

Att Liverpool och Arsenal har problem med att freda sitt mål är inget nytt om vi tar förra säsongen i beaktning. Att Chelsea skulle släppa in tre mål i första halvlek mot Burnley var, i betydligt större utsträckning, mer oväntat.

Torsk för Chelsea, kryss för Liverpool som tappade sin ledning på stopptid och seger för Arsenal efter att Ramsey och Giroud båda kommit in vid 2-3 och gjorde varsitt mål. Den matchen slutade 4-3 till Gunners. Noterbart är att Wenger, som väntat körde med en trebackslinje, dock med två vänsterbackar, nämligen Monreal och Kolasinac.

City, United och Spurs levererade alla tre efter förväntningarna och vann sina matcher mot Brighton, West Ham respektive Newcastle. Noterbart i Citys match är att Guardiola körde med två renodlade anfallare i form av Agüero och Gabriel Jesus, en förändring jämfört med föregående säsong. Mourinho körde Pogba bredvid Matic på Herreras bekostnad, vilket gav Mata chansen som nummer 10 i United. Ett drag som föll väl ut och var ovanligt offensivt för att vara Mourinho.

Chelsea med oroväckande tunn trupp

Som vi alla känner till är det extra dramatisk kring de första omgångarna av varje PL-säsong med tanke på att transferfönstret stänger den sista augusti. Att Chelsea behöver få in fler spelare är en sanning i stil med att jordklotet är runt. I lördags startade Conte med Boga, som varit på lån i Rennes och Granada de två senaste säsongerna. Med Hazard, Pedro och Moses på skadelistan är det uppenbart vilken tunn trupp Chelsea har för närvarande. Det ryktas om Aurier (PSG), Drinkwater (Leicester), Oxlade-Chamberlain (Arsenal), S Roberto (Barcelona) och Van Dijk (Southampton) samt Candreva (Inter). Vi får se vilka spelare Conte får in.

Till helgen möts Tottenham och Chelsea och det skall bli en mycket intressant match att se så här tidigt på säsongen. En rivalitet har växt fram mellan dessa två klubbar de senaste säsongerna. Conte och Pochettino har också småtjafsat under försäsongen. Ny förlust för Chelsea mot Spurs till helgen kommer sannolikt leda till än mer ansträngda relationer mellan Conte och Chelseas sportsliga ledning. Conte har tidigare visat att kompromissvilja inte är hans starkaste sida.

Premier League är igång med allt vad det innebär. Jag njuter. Hoppas ni också gör det.

Sladjan Osmanagic