5 februari 2018 Super Bowl New England Patriots Philadelphia Eagles speltips NFL

Speltips, Atlanta Falcons – New England Patriots 6/2: Super Bowl är här!

Natten till måndag svensk tid är det äntligen dags för Super Bowl. Det här har alla förutsättningar att bli en underhållande historia, med ligans två kanske allra starkaste offensiva lag Atlanta Falcons och New England Patriots mot varandra.

Klicka här för att läsa Sladjans krönika inför Super Bowl.

Då är det äntligen dags för det som enligt många är årets höjdpunkt – Super Bowl. För den som möjligen levt under en sten är det alltså finalen i NFL, amerikansk fotboll.

Det finns all anledning att hoppas på en underhållande historia här. Super Bowl som händelse, men också som match, har en tendens att alltid bli minnesvärt på ett eller annat sätt. Den här gången står vi dessutom inför en final mellan två otroligt skickliga offensiva lag. För den neutrala åskådaren kunde det därmed inte blivit bättre.

Det är också på målmarknaden vi har grävt fram vårt speltips inför matchen, men vi håller lite på det. Låt oss först kort beskriva lagen som gör upp i denna Super Bowl.

Offensiven är utan tvekan i fokus

Att det här är två lag som vilar på en offensiv grund är en illa dold hemlighet. Stora delar av uppsnacket till den här matchen handlar om just det och allra främst hur New England Patriots ska anpassa sitt försvar för att komma åt Atlanta Falcons.

Det som varit imponerande med Atlanta Falcons den här säsongen är den mångfacetterade offensiven de besitter. Det kryddas med klasspelare, exempelvis den ibland helt ostoppbara receivern Julio Jones. Därför är det intressant att fundera över hur New England Patriots ska tackla det här. En stor del av matchen avgörs förmodligen i den duellen.

New England Patriots med veteranen Tom Brady som quarterback och den än mer rutinerade Bill Belichick är ett stabilt offensivt lag. Det finns inte samma bredd i spelboken, men det finns å andra sidan än säkrare kort. Rutinen är en stark faktor här. Märk väl att New England Patriots går för sin femte NFL-titel på sju Super Bowls de senaste 16 åren. Hängde ni med? Det är hur som helst galet bra statistik.

Spel på målmarknaden hämtas

Nu till spelet. Båda lagen har gått genom säsongen med en rasande fart och det kändes tidigt – om alla bitar skulle fortsätta sitt på plats – som att det här var två av favoriterna till Super Bowl. Så blev också fallet. I slutspelet har båda lagen imponerat i samma takt och formmässigt finns det ingenting att anmärka på i något läger.

New England Patriots är med sin stabila offensiv, sitt solida lagbygge och kanske framförallt sin omåttliga rutin klara favoriter här. Åtminstone om vi lyssnar på spelbolagen. I vår värld är det lite närmare 50-50 än vad spelbolagen vill få det till. Känslan är att allt fokus på Atlanta Falcons offensiv och hur New England Patriots ska hantera den gör att deras offensiv – Patriots alltså – kan bli aningen lidande.

Atlanta Falcons, som nästa säsong kliver in på sin toppmoderna nya arena, kommer hungriga som attan till matchen. Offensiven räknar vi med att den producerar, men defensiven – som sett stark ut i slutspelet – kan mycket väl bli matchens utropstecken. New England Patriots ska inte känna sig säkra här helt enkelt. Därför spelar vi New England Patriots under 30,5 poäng i matchen (ordinarie tid) till 1,91 gånger pengarna hos Betway. Det är en lina som halkat upp ett par snäpp för mycket.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

FÖRHÖJT ODDS:

Som ny kund hos Betfair – få 6,00 gånger pengarna för att Patriots ska vinna eller 10,00 för Falcons.

  Klicka här för att spela de förhöjda oddsen!

Speltips:

Speltips:  New England Patriots under 30,5 poäng (ordinarie tid)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 00:30, måndag 6/2
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Atlanta Falcons: 42%
New England Patriots: 59%
Över 58,5 poäng: 50%
Under 58,5 poäng: 53%