20 mars 2019 bik karlskoga västervik speltips slutspelsserien

Speltips, BIK Karlskoga – AIK 4/1: Nu når laget över 100

Efter 31 omgångar har BIK Karlskoga tryckt in 98 puckar i Hockeyallsvenskan. Förhoppningen är att nå över 100 när laget nu får besök av AIK. Det öppnar för ett spel på målmarknaden.

Äntligen lite allsvensk ishockey igen. Visserligen fick året en liten smygstart med matchen mellan Modo och Södertälje redan igår, men nu smäller det till med en drös matcher.

Vårt fokus hamnar på matchen mellan serieledande BIK Karlskoga, som tack vare sin fantastiskt produktiva offensiv stormar mot SHL, och ett annat målstarkt lag – AIK. Det här har verkligen fina förutsättningar att bli en kul match.

Så här 31 matcher in i säsongen hittar vi AIK på plats nummer tio i tabellen och i ärlighetens namn börjar det kännas kört för 08-laget nu. Det återstår i för sig många omgångar, men gapet upp till topplagen har blivit större på sistone. AIK är ett lag som imponerat offensivt – gjort tredje mest mål i hela ligan – men som läcker bakåt och är väldigt ojämna i sina prestationer. Fem förluster på de åtta senaste matcherna tyder dessutom på en inte alldeles för bra form.

BIK Karlskoga ångar på i toppen

Annan är verkligheten för Karlskoga, som vi redan varit inne på. 98 gjorda mål på 31 matcher är ett fint facit och ger ett snitt klart över tre gjorda mål per match. Det är också överlägset bäst i Hockeyallsvenskan och troligen den starkast bidragande orsaken till att laget nu toppar tabellen.

På hemmaplan radar Karlskoga också upp vinster och har faktiskt inte förlorat sedan i slutet av november, hemma mot HC Vita Hästen. Det var en riktig plattmatch av Karlskoga, 0-1. Hur som helst är laget vanligtvis svårslagna på hemmaplan, där de inte sällan kör över sina motståndare målmässigt.

Vår känsla är att det här kan rinna iväg ordentligt målmässigt, men det lag vi litar mest på är Karlskoga. AIK har nämligen släppt in på tok för många mål – fjärde mest i ligan – och lär få det svårt mot Hockeyallsvenskans vassaste offensiv. Därför spelar vi BIK Karlskoga över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,67 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 4/1
TV:   (TV-tablå) (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 21%
2: 26%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 44%