Speltips inför BIK Karlskoga – Rögle BK 29/3: Orkar hemmalaget streta emot?

Simon Pålsson Publicerat: 28 March 2017

Rögle BK har chansen att avgöra direktkvalet till SHL med en fjärde raka seger mot BIK Karlskoga. Den stora frågan är om hemmalaget orkar mobilisera laget och krafterna inför det här mötet?

Att Rögle BK skulle ta hem direktkvalet till SHL mot BIK Karlskoga var vi många som räknade med. På förhand kändes favoritskapet enormt tydligt, just för att gapet mellan de båda lagen faktiskt är ganska stort.

Känslan var att skåningarna skulle kunna ta matchen i fyra raka, utan att behöva förta sig så där värst mycket. Nu är vi tre matcher in i matchserien och vi har 3-0 i matcher till Rögle, men trots det måste vi vädra vår respekt för Karlskogas insats.

Nu har laget i för sig tre raka förluster, men i ärlighetens namn har Karlskoga varit bra med i samtliga matcher. Det har varit mycket stolpe ut och marginaler på fel sida, men Karlskoga har inte på något sätt gjort bort sig. Inför den fjärde matchen är känslan att Karlskoga faktiskt förtjänar en vinst, men frågan är om motivationen är tillräcklig. Går det att ladda om batterierna efter ännu en uddamålsförlust senast?

En mer försiktig inledning att vänta

Det finns lite olika sätt att spekulera kring matchbilden i den här matchen. Karlskoga beöver vinna och är därmed pressade att gå framåt. Å andra sidan finns det ingen som helst stress i inledningen av matchen. Det räcker som bekant med att sätta 1-0-pucken i slutskedet.

Så här långt i matchserien har matcherna utvecklat sig just så. En eller två mer försiktiga – både spel- och målmässigt – perioder i inledningen av matchen och en mer explosionsartad ishockey i den tredje och avgörande perioden. Ett underspel känns generellt sett intressant inför den här drabbningen, men med tanke på att den tredje perioden kan handla om vinna eller försvinna vet vi aldrig hur lagen resonerar. Skulle Rögle leda med ett par mål kommer Karlskoga ändå locka ut målvakten – för det finns ingenting att förlora. Då kan det rinna iväg betänkligt.

Inledningsvis tror vi dock på en matchbild likt de andra matcherna, där det varit lite mer försiktigt. Rögle har ingen anledning att blotta sig. Karlskoga har ingen anledning att stressa upp sig. Vad som händer när en eller två puckar får nätet att rassla är svårare att förutse, men så länge matchen står 0-0 finns det ingen anledning till panik.

Rögles centrar Filip Karlsson och Christopher Liljewall skadades båda i match tre och missar därmed det fjärde mötet. Där kan vi snacka offensiva avbräck. Hemmalaget har inga nya avbräck att rapportera om.

Vår känsla är som sagt att matchen inte rivstartar målmässigt. Under 1,5 mål i första perioden spelas till 1,78 gånger pengarna hos Unibet.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål (första perioden)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 29/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: