Speltips, Cambridge – Leeds 9/1: Tungt FA-cupmöte

Simon Pålsson Publicerat: 9 January 2017

Det må skilja två divisioner mellan lagen, men det är hur som helst två formstarka gäng som drabbar samman i FA-cupen, när Cambridge United tar sig an Leeds United.

Ett formstarkt mittenlag i League Two tar sig an ett formstarkt topplag i Championship. FA-cupen fortsätter under måndagen, men då spelas bara en enda match.

Pontus Jansson och hans Leeds United tar sig till Cambridge, där möte mot Cambridge United väntar. Det här är ett lag som just nu huserar på niondeplatsen i League Two, alltså två divisioner under Leeds.

Inför den här matchen har hemmalaget dock väldigt fin form, med fem raka matcher utan förlust och totalt sju vinster på de nio senaste matcherna. Det är ett facit som imponerar. Enligt Leeds mittfältare, som uttalat sig till klubbens officiella hemsida inför matchen, är Cambridge ett starkt och tungt lag, precis som många lag lite längre ner i divisionssystemet. Med andra kommer det att krävas en rejäl ansträngning för att rubba det här laget.

Ingen sprudlande historia att vänta

Leeds har under säsongen gjort sig kända som ett svårslaget lag, med en mycket solid backlinje och ett anfallsspel som går ut på att vara tunga på fasta situationer, snabba i kontringar och låta Chris Wood smälla in ett par bollar.

Hur exakt Gary Monk, tränare i Leeds, väljer att ta sig an den här matchen är oklart. Vilas spelare? Det har varit ett tufft schema under jul och nyår, men å andra sidan är det ett tag innan nästa match. Klart är i alla fall att Leeds, på bortaplan, inte kommer att förta sig. Här handlar det om ta sig vidare med minsta möjliga ansträngning.

Visst, hemmalaget har formen på sin sida, men det bör vara två divisioner skillnad i klass mellan lagen. Med tanke på att Leeds styrka sitter i försvaret antar att vi att de täpper till, inte minst med tanke på att matchen spelas på bortaplan.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,85 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 9/1
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: