Speltips, Danmark – Sverige 16/1: Första riktiga värdemätaren

Simon Pålsson Publicerat: 16 January 2017

Nu blir det allvar i handbolls-VM. Efter två enkla inledningsmatcher står Danmark för motståndet. Kan Sverige bygga vidare på det spel som under inledningen av turneringen sett så lovande ut?

Superkampanj: Spela Sverige vinner mot Danmark till hela 8,0 och insatsen tillbaka om spelet missar. Klicka här för att ta del av kampanjen!

Nu står vi inför den första riktigt intressanta matchen i herrarnas VM-turneringen i handboll, som den här gången avgörs i Frankrike, där handbollen som bekant är väldigt stor.

Sverige har sett starka ut under de inledande två matcherna och tagit mycket komfortabla vinster mot både Bahrain och Argentina. Å andra sidan är det lag som ska slås som på beställning, men att göra 33 och 35 mål är trots allt ett friskhetstecken.

Dessvärre är den kanske allra viktigaste spelaren, Johan Jakobsson, inte tillgänglig och har inte så varit under inledningen på turneringen. Den hårt skjutande Jakobsson drog på sig en lindrig hjärnskakning i genrepet mot Norge och har inte rehabiliterat sig tillräckligt för att vara aktuell än. Landslagsledningen har valt att inte sätta in en reserv och håller därmed platsen öppen för Jakobsson längre fram i turneringen, men just nu ser det faktiskt väldigt mörkt ut.

Danmark är ett av världens bästa lag

För er som följer handboll på landslagsnivå är det ingen hemlighet att Danmark tillhör den absoluta världseliten och har så gjort ett tag. I den här turneringen får danskarna gälla som en klar utmanare till att plocka medalj, ledda av sina stjärnor Mikkel Hansen och den ibland helt omöjlige målvakten Niklas Landin.

Danmark har också två enkla vinster i bagaget, 35-28 mot ett svårspelat Egypten och 33-22 mot Argentina. Ett par insläppta för mycket så här långt, men å andra sidan enkla vinster. Den här gången tror vi att danskarna har en liten annan inställning till matchen, inte minst då det är rivalen Sverige som står på andra sidan. Svenskarnas fina inledning på turneringen tvingar också fram en högre koncentration från danskt håll.

Känslan är att Sverige nu kan få svårt i det offensiva spelet. Det är i den här typen av matcher som Johan Jakobssons slägga kommer att saknas. Det blir därför oerhört viktigt att prestera defensivt, något som hittills sett lovande ut, men som först mot Danmark ställs på prov på allvar. Danskarna lär också vara aningen mer försiktiga. Efter ett par fantastiskt målrika inledningsmatcher tror vi nu på en lite mer återhållsam historia målmässigt. Under 54,5 mål spelas till 1,90 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

VÄLKOMSTERBJUDANDE: Som ny kund hos Betfair kan du spela på Sverige att vinna mot Danmark till hela 8,00 gånger pengarna. Efter den fina inledningen på turneringen är möjligheterna för en svensk skräll goda. Klicka här för att registrera dig!

Speltips:

Speltips:  Under 54,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 16/1
TV:   kanalfem logo (TV-tablå)
Stream:   7an logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: