5 april 2019 leksand mora speltips shl

Speltips, Färjestad BK – Leksands IF 2/2: Tydligt favoritskap

Det går inte att blunda för vilket lag som får ses som favoriter inför SHL-matchen mellan Färjestad BK och Leksands IF den här SHL-torsdagen.

Form är en färskvara, inte minst inom ishockeyn. Med tanke på att sporten bygger så väldigt mycket på energi och momentum är det viktigt att ha lite medvind.

Just medvind har i sig varit en enorm bristvara för Leksands IF hela den här säsongen. Laget harvar fortsatt omkring i bottenskiktet och har inte lyckats resa sig därifrån. En usel inledning på säsongen såg ut att räddas när laget fick lite luft under vingarna, men den trenden är död igen. Det gäller helt enkelt att förlika sig med tanken på ett Leksand som kört fast i botten.

Målskyttet är utan tvekan den faktor som ställt till det mest för Leksand. 73 gjorda mål på 39 matcher är helt enkelt för dåligt. Det håller inte. Resten av vårsäsongen kommer att handla om en sak: att förbereda sig mentalt och fysiskt för SHL-playoff. Det gäller att rädda kontraktet.

Färjestad BK har fått upp lite ånga

Medan Leksands kräftgång fortsätter – just nu sex förluster på de sju senaste – ser det aningen ljusare ut för Färjestad. Laget har rest sig något efter en dålig period över jul och nyår. Nu har Karlstadslaget tre raka vinster – om än mot lite svagare lag. Det är hur som helst ett styrkebesked att vinna matcherna som ska vinnas.

I nuläget hittar vi Färjestad på plats nummer åtta i tabellen. Det är hela 13 poäng ner till plats nummer elva, så minst play-in till slutspelet bör vara säkrat. Å andra sidan är det bara en enda poäng upp till Brynäs, som just nu ligger på den sista säkra direktplatsen.

Om resten av våren handlar om att förbereda sig för SHL-playoff för Leksands del, så handlar den om att försöka säkra en plats i kvartsfinal för Färjestad. Med andra ord är det hemmalaget som har mest att vinna här, i form av poäng vill säga.

Det tror vi är en faktor som kommer att vara tydlig här. Därtill är Färjestad ett bättre lag, har bättre form och trivs alltid på hemmaplan. Mot Leksand har laget haft det lite småkämpigt, men på hemmaplan är det en helt annan historia. 22-6 på de fem senaste mötena i Karlstad säger en hel del. Därför spelar vi Färjestad BK -1 (asian handicap) till 1,71 gånger pengarna hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK -1 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 2/1
TV:   (TV-tablå) (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 19%
2: 18%
Över 4,5 mål: 52%
Under 4,5 mål: 50%