24 februari 2017 Frölunda Leksand

Speltips, Frölunda HC – HC Fribourg Gotteron 10/1: Första semifinalen

Det är semifinaldags i Champions Hockey League. Precis som förra året är Frölunda med hela vägen fram till nu. Den här gången är det schweiziskt motstånd i form av HC Fribourgh Gotteron som väntar.

De regerande CHL-mästarna Frölunda är framme vid semifinal det här året också. Tillsammans med Växjö Lakers håller göteborgarna den svenska fanan högt och om vi ska vara helt ärliga är det förmodligen Frölunda som får gälla som favoriter till att plocka hem titeln även i år.

Det första hindret på vägen fram till titeln är HC Fribourg Gotteron, vanligtvis hemmahörande i schweiziska ligan. Det är ett lag med en del unga, duktiga spelare, men som mot Frölunda kan komma att få det svårt.

I det inhemska ligaspelet går det lite upp och ner för schweizarna, vars framfart i CHL förmodligen påverkat energinivån i övriga matcher. Just nu har laget fem förluster på sina åtta senaste matcher, ett facit som inte direkt imponerar. Då ska sägas att motståndet i NLA är klart svagare än i SHL, där Frölunda som bekant ligger i topp.

Spiken i kistan direkt

I det här skedet av turneringen kan vi räkna med Frölunda, den känslan är stark. Det är allmänt känt att Frölunda är som allra starkast på hemmaplan. Därtill vet vi sedan förra (och förrförra) säsongen att laget har en otrolig förmåga att ta sig långt i CHL, mycket tack vare att matcherna dödas på hemmaplan.

En enda förlust på de nio senaste matcherna vittnar också om att Frölunda har god form med sig. Därmed finns det egentligen inga hinder här. Det bör bli en säker seger för hemmalaget.

Frölunda HC -1,5 spelas till 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel).

Speltips:

Speltips:  Frölunda HC -1,5
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 10/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 17%
2: 17%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 49%