Speltips, Frölunda HC – Sparta Prag 7/2: Dags för CHL-final!

Simon Pålsson Publicerat: 6 February 2017

Frölunda står i sin tredje CHL-final på lika många säsonger. Målet är att knipa den andra raka CHL-titeln, men som hinder för det står det tunga tjeckiska laget Sparta Prag.

Att vi får se Frölunda i en CHL-final känns knappast obekant. Göteborgarna har så gott som prenumererat på en plats bland de två bästa lagen i Europa under flera säsonger nu. Det finns uppenbarligen en stark vilja i den klubben att vinna Champions Hockey League.

Med tanke på att många storlag – inte minst svenska sådana – underpresterar i CHL är det precis vad turneringen behöver för att vinna legitimitet. Lag som bryr sig helt enkelt. Frölundas motståndare i finalen, tjeckiska Sparta Prag, har också visat framfötterna rakt igenom hela turneringen.

I semifinalen slog tjeckerna till exempel ut Växjö Lakers med väldigt komfortabla siffror. Även fall högstanivån inte riktigt är på den nivå som topplagen i SHL, däribland Frölunda, besitter är detta Sparta Prag inget dåligt lag. Inte alls. I ligaspelet går laget som tåget och en CHL-titel hade verkligen varit kronan på verket.

Mardrömsveckan avslutas i dur

Den period på sex dagar som avslutas i och med CHL-finalen har blivit lite av en mardrömsvecka för Frölunda, som förlorat två tunga matcher mot rivalerna Växjö och Färjestad i ligaspelet. Nu väntar den tredje och sista matchen på det som laget för några dagar sedan såg som en härligt utmanande vecka, men som nu sakta glidit över i en konstant press istället.

Om göteborgarna skulle bomma att plocka CHL-titeln här har den senaste veckan varit mardrömslik rakt igenom. Det tror vi helt enkelt inte att den blir. Det här är Frölundas tredje raka CHL-final och det kan bli lagets andra raka titel, den första på hemmaplan.

– Vi har fullt fokus på finalen och är väl förberedda. Vi har prestationsmässigt gjort många bra matcher de senaste veckorna, men har inte gjort mål och inte fått resultaten med oss. Jag väntar på en ketchupeffekt, säger tränaren Roger Rönnberg till klubbens officiella hemsida inför matchen. Det verkar med andra ord som att de senaste dagarnas tunga förluster inte ska påverka laget.

Trots att tjeckerna är ett starkt och väldigt rutinerat lag – med klart högre medelålder än Frölunda – tror vi på svensk vinst här. Frölunda är ett starkare lag när alla bitar faller på plats. Därtill är det en klar fördel att spela på hemmaplan. Den där ketchupeffekten som Roger Rönnberg är inne på känner vi också av där borta i framtiden någonstans. Det raka spelet på Frölunda spelas därför glatt till 1,83 gånger pengarna hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få bonus på €50!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 7/2
TV:   svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: