5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips inför AFC Eskilstuna – Hammarby IF 26/8: Allsvenskt målfokus

AFC Eskilstuna och Hammarby IF gör upp om tre viktiga allsvenska poäng på lördagseftermiddagen. Här kan du läsa vårt speltips inför den intressanta matchen.

Här sticker vi in ett speltips från Allsvenskan, där jumbon AFC Eskilstuna jagar viktiga poäng mot ett formstarkt Hammarby IF. Här har vi två lag som verkligen är i behov av poäng.

För hemmalagets del handlar det om överlevnad. Det som i somras såg så väldigt mörkt ut har ljusnat mer och mer på sistone, mycket tack vare det tränarbyte klubben genomförde i samband med sommaruppehållet.

Det hela nådde sitt klimax förra helgen då laget hemmaslog serieledande Malmö FF med 3-1 efter en mycket märklig historia, där gästerna såg oerhört loja ut. Å andra sidan stod AFC för en mycket stark insats både offensivt och defensivt. Det intensiva man-mot-man-spelet i markerings- och presspelet har en klar tendens att röra till det för motståndarna. Klart var i alla fall att Malmö FF inte kunde hantera det.

Här blir det åka av

Med andra ord är formen god hos hemmalaget. Här känns det som att AFC har någonting på gång och ska det bli tal om ett nytt allsvenskt kontrakt behöver laget fortsätta på den inslagna vägen – speciellt på hemmaplan. Den här typen av tillställningar är sannerligen nyckelmatcher för deras del.

Nu får laget dock besök av ett Hammarby som dels har sett starka ut, men som också har mycket att spela för. Jacob Michelsens lag jagar en tabellplacering längre upp och då krävs fler poäng. Att ställas mot jumbon – dessutom på plast – lär ses som en god möjlighet till tre poäng. I många fall ser vi ett försiktigt Bajen på bortaplan, men just den här gången räknar vi iskallt med att laget går för vinst. Med tanke på vilka spelare laget plockat in i sommar – däribland Tankovic och Svendsen – vore det nästan dumt att inte gå på anfall. Det lär bidra till en mer öppen matchbild.

AFC kan gynnas av det, då laget visat sig starka i omställningsspelet. Märk väl att lagets bästa målskytt Mohamed Turay är avstängd och därmed missar matchen. Tungt avbräck.

En öppen matchbild med många mål? Det är vad vi tror.

Över 2,5 mål spelas till 1,87 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 26/8
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 25%
2: 56%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 48%