Speltips inför AFC Eskilstuna – IFK Norrköping 12/5: En favorit att lita på

Spelbloggare Publicerat: 10 May 2017

Oddsdropp till trots – vi har hittat värde i fredagens enda allsvenska match, vilken spelas mellan AFC Eskilstuna och IFK Norrköping. Har vi stabil favorit eller en i fara?

Att AFC Eskilstuna skulle få stora problem i Allsvenskan, det är allt annat än chockerande, men även i deras mått mätt är det inte acceptabelt att fortfarande vara utan vinst, 0-3-4 i resultatraden. Dessutom har tre av de där förlusterna radats upp efter varandra i de senaste matcherna.

Det kommer verkligen krävas någonting extra från tränare Pelle Olsson och de runtom honom för att AFC, som just nu är tabelljumbo, ska undvika att trilla ur den svenska förstadivisionen…

Gästerna, då? Det var med extremt bitter eftersmak som IFK Norrköping lämnade Östgötaporten förra veckan, där bottentippade GIF Sundsvall stod för motståndet. 0-0 skrevs slutresultatet i en match som IFK dominerade med järnhand, men såväl ineffektivitet som tre ramträffar betydde att det alltså bara blev en ynka pinne.

11 inspelade pinnar innebär dock att de är med i det där toppracet. Ingen större skada skedd.

Här blir det att åka av

Ska vara total klasskillnad här!

AFC mår inte alls bra just nu. Kritiken mot klubben haglar, assisterande tränaren har fått lämna och det har alltså inte blivit en enda vinst på de sju inledande allsvenska matcherna – och det ser bara sämre och sämre ut.

Det är bara att titta på de tre senaste matcherna – mot J-Södra, Hammarby och Östersund – vilka man blivit helt utspelade i. Samlade målskillnaden i dessa, 1-8. Då ska det nämnas att förlusten borde ha blivit klart större än den blev senast, i 0-1-torsken mot J-Södra. 3-4/0 hade varit mer rättvisande.

Nu blir förutsättningarna dessutom ännu sämre för tabelljumbon, då mittbackskollegorna Ludvig Öhman och Alexander Michel kan missa matchen. Den tidigare nämnda räknar vi helt out efter att ha fått syna det röda kortet senast medan statusen för Michel, som klev ut skadad i samma match, är osäker.

Nu kommer titelaspiranten IFK Norrköping på besök. Mycket talar för att det blir retroaktiv utdelning efter en uppsjö av missade målchanser mot Sundsvall, 0-0, senast, där bland annat tre bollar tog i virket.

Över de senaste veckorna har IFK levererat rätt bra fotboll – och kan de fortsätta på ett liknande sätt, då ska det här bara bli en bekväm trea…

Oddsen på spelen till Norrköpings favör har droppat en del, men lär fortsätta så och värdet finns, utan tvekan, kvar. Vi spelar dem med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 2,07x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 12/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: