Speltips inför AIK – AFC Eskilstuna 13/8: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 12 August 2017

Pengarna placeras utan tvekan på favoriten inför det allsvenska mötet mellan AIK och AFC Eskilstuna på Friends Arena. Klasskillnaden bör bli väldigt tydlig här.

Det känns som att det allsvenska guldracet dog helt och hållet i torsdags. Då spelade AIK borta mot IFK Göteborg och förlorade med 2-1 efter ett par kontroversiella domslut. Det gjorde att Malmö FF drog ifrån ytterligare i toppen och nu – med en match mindre spelad för AIK:s del – ligger femton poäng före i tabellen.

AIK behöver dock knyta näven och kanalisera all energi för att säkra en Europaplats till nästa år. Det är oerhört jämn i toppen – bakom MFF vill säga – varpå det krävs en bra höst för att det ska gå vägen.

Med förstärkningar som Obasi och Stefanelli känns det som att AIK till slut har den där anfallsbesättningen som har saknats och det bör synas i höst. Rent kollektivt sitter inte allting i det offensiva spelet, men individuellt sett bör nämnda spelare leda till en del poäng.

Hemma mot ett svagt AFC – ett AFC som bara fortsätter att förlora – väntar vi oss propagandafotboll. Trots att AFC sett allt starkare ut sedan sommaruppehållet ska det vara oerhörd skillnad här – inte minst individuellt. AIK kan inte vara nöjda med mindre än två – helst tre – gjorda mål framåt.

Vi satsar på favoriten

AFC har som sagt sett lite starkare ut på sistone och har varit med i matcherna rent spelmässigt. Det finns dock mer att ta av när det kommer till poängskörden, som fortsatt är nästan obefintlig. Då säger det sig själv att det blir svårt att rädda ett allsvenskt kontrakt.

Vi räknar iskallt med att den allsvenska jumbon tar sig till Friends Arena med det huvudsakliga målet att freda sin nolla. Det saknas dock tyngd och speed i försvarslinjen, vilket lär synas när spelare som Obasi och Goitom står på andra sidan. Det lär bli väldigt svårt att hantera för AFC.

Hemmalaget bör vinna det här komfortabelt. Det är vår starka känsla.

AIK -1,5 spelas till 1,83 gånger pengarna hos Bethard.

 

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK -1,5
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 13/8
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: