15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips inför AIK – Kalmar FF 30/7: Fart på målskyttet?

AIK jagar livsviktiga poäng i den allsvenska guldstriden när Kalmar FF gästar Friends Arena. Kan hemmalagets anfallsförvärv få fart på målfabrikationen här?

AIK kliver in på den andra halvan av säsongen som klara favoriter till att vara utmanaren till guldet. Att det är Malmö FF som sitter i förarsätet är det nog inte många som säger emot. Just nu känns AIK som den enda vettiga utmanaren till skåningarna.

Efter att ha gjort ett mycket start sommarfönster – där tunga anfallsvärvningar nu är på plats – känns det som att Rikard Norling äntligen har en vettigt komponerad trupp att laborera med. Det ställer å andra sidan helt andra krav på AIK.

För att guldchansen överhuvudtaget ska finnas vid liv gäller det att AIK går rent i de enklaste matcherna. En hemmamatch mot ett svagt Kalmar FF är precis en sådan match där ett alert Gnaget behövs, inte minst som en indikation på att det finns mer att ta av.

Kalmar FF räcker inte till

Smålänningarna tar sig till Friends Arena med en tung säsong i bagaget. Med elva inspelade poäng på 16 matcher har Kalmar FF en självklar plats i bottenstriden. Ynka 13 gjorda mål ger en fingervisning mo var problemet ligger. Att laget dessutom släppt in 28 mål säger en hel del om att det finns saker att jobba på.

Senast tog KFF en viktig trepoängare hemma mot AFC Eskilstuna. Det är visserligen ingen vidare motståndare, men kanske kan det fungera som lite tändvätska inför fortsättningen? Laget hade nämligen fem raka förluster dessförinnan.

Det här går att jämföra med AIK, som nu har två fina 1-0-segrar färska i minnet, däribland 1-0-vinsten nere i Kalmar häromveckan. Väl på hemmaplan – samt med ett par tunga anfallstillskott – är känslan att AIK blir ytterligare ett nummer för stora för Kalmar FF.

AIK -1 (asian handicap) spelas till 1,93 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger. Det borde hemmalaget klara här – minst.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK -1 (asian handicap)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 30/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 22%
2: 13%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 55%