2 april 2018 Elfsborg Malmö FF speltips Allsvenskan

Speltips inför AIK – Malmö FF 29/5: Tung drabbning i Solna

AIK och Malmö FF gör upp i en het drabbning på Friends Arena i Solna. Hemmalaget har visat fin defensiv form på sistone, medan gästerna är på jakt efter revansch efter två raka poängtapp.

Nu hittar vi ytterligare en allsvensk toppmatch på menyn. Måndagskvällen bjuder på det intressanta mötet mellan storklubbarna AIK och Malmö FF, som båda har uttalade guldambitioner inför den här säsongen.

I topp inför den här omgången hittade vi föga förvånande Malmö. Det ska dock understrykas att skåningarna har uppvisat en något darrig form på sistone och faktiskt har två raka matcher i vilka det har blivit poängtapp. Hemma mot IFK Norrköping senast åkte laget dessutom på säsongens första förlust.

Det finns med andra ord vissa frågetecken kring gästernas form här. Magnus Pehrsson har haft vissa problem med truppen på sistone, med ett par tunga skador och avstängningar i backlinjen. Det ser ut att ha kostat dyrt. Inför den här matchen är Anton Tinnerholm och Behrang Safari åter tillgängliga. De väntas kliva rakt in i startelvan. Tillsammans med Lasse Nielsen och någon av Andreas Vindheim, Felipe Caravalho, Oscar Lewicki eller Yoshimar Yotun väntas de utgöra backlinjen.

Märk väl att Malmö behöver vinna den här matchen för att behålla serieledningen, med tanke på att Norrköping vann sin match i helgen.

AIK har också problem med skador

AIK kommer till den här matchen med fem (!) raka allsvenska matcher utan att ha släppt in mål. Det är ett fantastiskt facit och den stora anledningen till att laget trots allt hakat på ganska bra i toppen av tabellen. 08-laget har fått utstå en hel del skit under säsongsinledning på grund av sitt stundtals krampaktiga och uddlösa offensiva spel, men tre raka 1-0-segrar imponerar ändå.

Inför toppmötet med Malmö väntas flera spelare tvingas sitta på läktaren. Henok Goitom, Haukur Hauksson, Stipe Vrdoljak, Stefan Ishizaki och Per Karlsson kan alla sitta på läktaren. De två sistnämnda kommer dock att testas sent. Hur som helst är det ett par tunga avbräck.

Vanligtvis får vi se minnesvärda drabbningar mellan de här båda lagen. Malmö FF har ett litet övertag, inte minst när det kommer till tyngden på segrarna. För ett par säsonger sedan säkrade skåningarna exempelvis SM-guldet på Friends Arena, via en 3-2-seger. Laget har också gjort mål i fyra raka bortamatcher mot AIK. På det hela taget är det klart att skåningarna är favoriter här, men hur matchen ska utveckla sig är mer oklart. En tillknäppt historia känns naturligt när AIK spelar, men frågan är om det inte blir så mycket energi, intensitet och hög press (främst från Malmö) att den här matchen trots allt blir ganska fartfylld?

Känslan är hur som helst att matchen är svårbedömd på förhand. Därför riktar vi in oss på målskyttemarknaden. Där hittar vi ett intressant spel på Jo-Inge Berget att bli målskytt i matchen. Det ger hela 4,90 gånger pengarna hos 888sport.

Det känns som att den gode norrmannen gynnas av stora matcher, som dessutom spelas på gräs och med en lite hetare stämning. Han gillar också stora ytor, som Friends Arenas stora gräsmatta bjuder in till. Känslan är också att han har några mål till godo på kontot, efter en lite skakig säsongsinledning där det inte riktigt lossnat. 4,90 är hur som helst väldigt högt.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Jo-Inge Berget målskytt anytime
Odds:  4,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 29/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 31%
2: 39%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%