Speltips inför Ajax – Lyon 3/5: Hemmaplansfördelen är tydlig

Simon Pålsson Publicerat: 1 May 2017

Europa Leagues första semifinal spelas redan på onsdagskvällen, när Ajax får besök av franska Lyon. Här har vi svårt att se hur hemmalaget skulle sätta sig i en alldeles för prekär situation.

Som en trevlig liten aptitretare inför onsdagskvällens heta Champions League-semifinal mellan AS Monaco och Juventus dukar Europa League upp den första av sina semifinaler. Här är det Ajax och Lyon som gör upp i ett dubbelmöte.

Först ut är matchen på holländsk mark, där hemmalaget oundvikligen får gälla som favoriter. Nu är i för sig både Nick Viergever och Joel Veltman otillgängliga efter att ha dragit på sig en varsin avstängning, men trots detta känns Ajax som det något hetare laget.

Det bottnar väl egentligen i två saker. Dels är laget bevisligen starka på hemmaplan. Europa League-slutspelet har kantats av stabila hemmavinster och resultat som har räckt för avancemang på bortaplan. Förlusten mot PSV i ligan till trots, Ajax har dessutom fin form på sistone och känns som ett lag i fin harmoni.

Nu var det ett par år sedan sist, men med tre raka hållna nollor mot Lyon finns det också tillförsikt hos supportrarna, som anar en finalplats någonstans runt hörnet.

Det finns förhoppningar om mål här

Lyon å sin sida har varit aningen mer ojämna på sistone och blandar verkligen högt med lågt. Å andra sidan har laget problemet att motståndet de ställs mot skiftar ganska kraftigt i kvalité. Ena veckan är det ett tufft möte med Besiktas eller Roma i Europa League, för att i helgen efteråt spela mot Metz i ligaspelet.

Vad som varit signifikativt för Lyons säsong är antalet målrika matcher. Den offensiva delen av spelet fungerar väldigt bra och där har bland annat Memphis Depay varit en starkt bidragande orsak. Den offensivt lagda mittfältaren är dock inte tillgänglig i Europa League, ett tungt avbräck här. Därtill är anfallsstjärnan Alexander Lacazette ett frågetecken på grund av skada. Två tunga avbräck om så skulle bli fallet.

Lyon har också klara defensiva brister och släpper in mål i så gott som varje match. På bortaplan har laget haft klart svårare att hävda sig, speciellt i spelet ute i Europa. Nu har laget två raka förluster på bortaplan till exempel. Märk väl att lagets sex senaste matcher i Europa League slutat med minst tre mål.

Spelbolagen är dock med på noterna och har tryckt ner oddsen på målmarknaden ganska ordentligt. Det gör att vi riktar blickarna åt ett annat håll. Ajax känns som det lag som är närmast segern här. Det vore onekligen överraskande om holländarna får gå av planen med en förlust.

Därför känns Ajax draw no bet till 1,75 gånger pengarna hos Bethard väldigt intressant. Det spelas.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ajax draw no bet
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:45, onsdag 3/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: