Speltips inför Alexandr Dolgopolov – David Ferrer 23/7: Finaldags i Båstad

Simon Pålsson Publicerat: 21 July 2017

Två forna storspelare gör upp i finalen i ATP Båstad. Alexandr Dologpolov och David Ferrer – båda med en tråkig skadehistorik – hoppas båda utöka sin samling av ATP-titlar.

ATP Båstad har bjudit på fantastisk tennis i en vecka, med flera tung namn som har gästat den sydliga kusten. Vädret har möjligen inte varit det bästa alla gånger, men turneringen har kunnat fortgå utan större bekymmer.

Väl framme vid final är det dags att se Alexandr Dolgopolov ta sig an David Ferrer. Två mycket utpräglade grusspelare gör alltså upp om denna titel. Det är också två spelare som har eller har haft en väldigt hög nivå i kroppen och som talangmässigt sett tillhör en hög hylla inom tennisvärlden. Av den åsikten är åtminstone vi.

Alexandr Dolgopolov har tre ATP-titlar under sina karriär. 28-åringen har dock haft stora problem med skador de senaste säsongerna och har därigenom tappat en del både i rykte och på världsrankingen. För närvarande är han 89 i världen. Märk väl att två av titlarna – varav den som kom i år – är på grus. I februari månad vann ukrainaren turneringen i Buenos Aires. Det är en turnering som Rafael Nadal brukar älska att spela, för övrigt.

I ATP Båstad har 28-åringen varit stark rakt igenom hela veckan. Det känns som att det finns få som kan stoppa honom när formen är så god som den är nu. Får han bara hålla sig skadefri finns det säkert lite kvar att kräma ut av den här säsongen. Formstarkaspelare som Leonardo Mayer, Karen Khachanov och Andrey Kuznetsov har alla passerats.

David Ferrer känns inte lika övertygande

För motståndet i finalen står alltså David Ferrer, en spelare som även han haft stora problem med skador. I sina bästa stunder håller David Ferrer världsklass, speciellt när det kommer till grus. 35-åringen har ju varit rankad så bra som trea i världen en gång i tiden.

Nu är den tiden möjligen förbi, men det finns fortfarande en hel del kvalité kvar i den gamla kroppen. 26 ATP-titlar vittnar om både talang och rutin, men om vi ska vara ärliga har spelet sett lite hackigt ut det här året. I ATP Båstad har både Henri Laaksonen och en formsvag Fernando Verdasco vållat problem för David Ferrer. Hur som helst har han tagit sig hela vägen fram till final och det är inte illa.

Väl i finalen misstänker vi att han kan få det tufft. Alexandr Dolgopolov ligger visserligen under i den inbördes statistiken, men har ukrainaren har tre raka vinster mot David Ferrer på grus. Det är också som så att 28-åringen känns snäppet piggare och att han – med tanke på att David Ferrer spelade en tresetare så sent som på lördagskvällen – kommer till matchen något mer utvilad än sin motståndare. Betydelsen av det ska inte underskattas.

Vi tror på Alexandr Dolgopolov här. Det raka spelet ger 2,00 gånger degen hos 888sport. Det synar vi glatt!

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Alexandr Dolgopolov vinner
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, söndag 23/7
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: