Speltips inför Anaheim Ducks – Calgary Flames 14/4: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 12 April 2017

Det finns ingen anledning att krångla till det när Anaheim Ducks och Calgary Flames drabbar samman i den första rundan av NHL-slutspelet. Ett par hundradelar över dubbla degen är vad speltipset betalar.

Den första slutspelsnatten andra sidan Atlanten var precis lika underbar som vi hade hoppats på. Det är verkligen kul att det är igång nu. Det är ju faktiskt först i slutspelet som NHL blir ordentligt kittlande, inte minst som neutral åskådare, som har ett helt smörgåsbord med fina matcher att välja mellan.

Den andra natten hamnar vårt fokus på matchen mellan Anaheim Ducks och Calgary Flames. På förhand håller vi Ducks som klara favoriter till att plocka hem den här matchserien. Flames tog sig med nöd och näppe till slutspel. Trots att det såklart är en bra prestation i sig visar det också att laget har en bit upp till de allra bästa.

Tänk också på att Flames inte har någon vidare form just nu. Ynka fyra vinster på de elva senaste matcherna är inget vidare facit. När laget nu ska ställas mot ett svårspelat Ducks kan vi bara anta att de hade velat ha lite bättre formmässiga förutsättningar.

Det blir ett 1×2-spel

Faktum är att Ducks historiskt sett – då pratar vi de senaste säsongerna – haft väldigt enkelt för Flames. Laget har vunnit samtliga matcher utom en de senaste tre säsongerna. Det säger en hel del om styrkeförhållandet mellan lagen.

Hemmalaget har i för sig en hel del skador att ta i beaktande. Cam Fowler, Nich Ritchie och Simon Despres missar alla matchen. Därutöver finns det ett par spelare som är osäkra till spel. Patrick Eaves, Korbinian Holzer och Clayton Stoner kommer att testas när det närmar sig.

Skade- och avstängningssituationen ser klart bättre ut hos gästerna. Ladislav Smid är visserligen borta resten av säsongen, men i övrigt är det bara målvakten Chad Johnson som riskerar att missa match nummer ett i det här mötet med Ducks.

Känslan är att Ducks blir på tok för svåra här. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 2,06 gånger pengarna. Här kladdar vi inte till det i onödan.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Anaheim Ducks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:30, fredag 14/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: