Speltips inför Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 23/3: Viktiga poäng på spel

Simon Pålsson Publicerat: 21 March 2017

1,86 gånger pengarna betalar vårt speltips inför NHL-matchen mellan Anaheim Ducks och Edmonton Oilers. Det här är två topplag som brukar bjuda på täta och ganska målsnåla matcher när de möts.

Två lag som ångar på mot slutspel i NHL är Anaheim Ducks och Edmonton Oilers, som med 87 inspelade poäng vardera just nu har två direktplatser till vad som komma skall. Det är dock väldigt tätt i tabellen, varpå lagen måste avsluta säsongen på ett fint sätt också.

Hemmalaget kommer till matchen med god form. Sex vinster, en oavgjord och en förlust på de åtta senaste matcherna vittnar om att laget prickat formen bra inför den avslutande månaden i grundserien. Vad som är verkligt imponerande är att Ducks har en fin förmåga att hävda sig väldigt bra mot lag i toppen av tabellen. Washington Capitals, St Louis Blues och Chicago Blackhawks är tre lag som alla avfärdats de sista veckorna. Imponerande.

Vad som sticker ut för Ducks del är det defensiva spelet, som fungerat väl hela säsongen. Laget har släppt in ett mål i tre raka matcher, ett facit som egentligen talar för sig själv. Det är med andra ord så att den defensiva formen sitter i just nu. Det bådar gott inför det stundande slutspelet, som kan säkras med ett par vinster den kommande veckan.

Det blir ett målspel hos Unibet

Edmonton Oilers, som fortsatt leds poängmässigt av Connor McDavid, har fyra raka vinster med sig till den här matchen. Samtliga har varit på hemmaplan, där laget nu spelat sju raka matcher. Att ge sig ut på en bortaturné nu kommer lägligt, om laget nu lyckas få med sig den fina energi som vinsterna mynnat ut i.

Märk väl att laget i skrivande stund har hållit nollan i två raka matcher. Just det defensiva spelet har, tillsammans med McDavids galna poängskörd, varit en nyckelfaktor till att säsongen varit så lyckosam. Det är någonting vi tar med oss till just den här matchen, där laget alltså ställs mot ett försvarsstarkt Ducks. Det öppnar för en lite mer målmässigt försiktig match.

Sex raka matcher mellan lagen har slutat med max fem mål. Det är trots allt talande.

I hemmalaget är Simon Despres, den duktiga försvararen, fortsatt otillgänglig efter sin hjärnskakning i slutet av oktober månad. Därutöver är målvakten John Gibson osäker till spel just i den här matchen, medan Clayton Stoner inte heller tros vara tillgänglig. Detta går att jämföra med avbräcken för gästernas del. Där är det två spelare som redan är bekräftade att missa resten av säsongen, nämligen Tyler Pitlick och Andrew Ference. I övrigt ska Oilers kunna mönstra bästa möjliga lag.

Vår känsla är att det här inte blir en målfest. Därför spelas under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) till 1,86 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, torsdag 23/3
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: