Speltips inför Anaheim Ducks – Nashville Predators 13/5: Konferensfinal!

Simon Pålsson Publicerat: 11 May 2017

Det är dags för den första finalmatchen mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators borta i NHL:s västra konferens. Här hittar vi ett speltips till klart över dubbla degen.

Conference Finals!

Då är vi äntligen framme vid konferensfinalerna, eller NHL-seminfinalerna som vissa kallar dem. Det är alltså den matchserie som tar fram mästarna på den västra respektive östra sidan. Dessa vinnare gör sedan upp om Stanley Cup-pokalen i en egen matchserie framåt juni.

I den västra konferens väntar det intressanta mötet mellan Anaheim Ducks – som till slut lyckades slå ut Connor McDavid och hans Edmonton Oilers – och det så charmanta Nashville Predators. Det här har alla förutsättningar att bli en riktig godbit, det känner vi redan på förhand.

1,75 – 2,10 är oddsen på avancemang till Stanley Cup-finalen. Det här grundar väl sig delvis i den rutin som Anaheim Ducks har, men också det faktum att laget har hemmaplansfördel i den här konferensfinalen. Det är någonting som inte ska underskattas, men som å andra sidan inte stoppat Predators så här långt. Laget har slagit ut både Chicago Blackhawks och St Louis Blues trots nackdelen att spela fler matcher på bortaplan.

Här hämtar vi ett målspel

En viktig sak att ta med sig inför det här mötet är antalet vilodagar som lagen har fått inför matchen. Om vi utgår från svensk tid spelade Ducks match så sent som den 11 maj, medan Predators har fått vila sedan den 7 maj. Det är trots allt fyra fler dagar vilotid. I vissa fall kan det nästan vara en nackdel att varva ner och tappa matchtempot i benen, men så pass lång tid har det inte gått den här gången.

Känslan är hur som helst att vi står inför en matchserie mellan två mycket målfarliga lag, som båda har fantastiska spelare i offensiven. Speciellt Ducks har visat upp klara defensiva brister och med lite tunga ben mot ett piggt Predators kan det nog bli tufft att hänga med ibland. I det första av sju möjliga möten tror vi snarare på gas än broms från båda gäng, varpå vi väntar oss en mycket underhållande historia.

Kevin Bieksa, Patrick Eaves, Logan Shaw, Simon Despres och Clayton Stoner tros matchen för hemmalagets del. Pontus Åberg och Kevin Fiala är de två spelare som inte spelar matchen för Predators del. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas därmed till hela 2,18 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, lördag 13/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: