18 april 2019 predators stars dallas nashville speltips nhl

Speltips inför Anaheim Ducks – Nashville Predators 21/5: Jämnt och tätt

Konferensfinalen mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators fortsätter att bjuda på spänning i absoluta världsklass. Känslan är att den jämna trenden håller i sig över den femte matchen.

2-2 i matcher efter att lagen har fått spela två matcher var på sin hemmaplan. Så är utgångsläget inför Game 5 i konferensfinalen mellan Anaheim Ducks och svensklaget Nashville Predators, där bland andra Filip Forsberg fortsätter att leverera på en hög nivå.

Inför den femte matchen borde Predators ses som favoriter, åtminstone om vi ska tro mönstret som varit hittills. Lagen har nämligen vunnit varannan match i konferensfinalen. Om den trenden ska hålla i sig är det alltså Predators som vinner här.

Känslan är dock att det är snuskigt jämnt. Inte nog med att lagen är spel- och formmässigt väldigt jämna, nu kryper vi dessutom in i en fas där riskminimerandet hamnar i fokus och där det helt enkelt inte tas lika många risker. Möjligen får vi rent av se ganska tillknäppta matcher, såvida inte ett par tidiga mål luckrar upp det ordentligt. Tätt och jämnt, alltså.

Det blir ett 1×2-spel här

Efter att ha haft en ganska lång skadelista ett tag har Anaheim Ducks nu fått tillbaka en del spelare, däribland Kevin Bieksa, som spelade förra matchen. Dessvärre är Rickard Rakell nu uppsatt på skadelistan och det är oklart huruvida han kommer till spel. Vid hans sida hittar vi Logan Shaw, Patrick Eaves och Simon Despres. Alla tre missar Game 5 här.

Nashville Predators har också vissa problem med skador. Kevin Fiala och Craig Smith är fortsatt inte med. Mike Fisher och Ryan Johansen har båda åkt på tråkiga skador i den här matchserien. Den sistnämnda har ett krånglande lår och kommer inte till spel mer i år, medan Mike Fisher har problem med ögat och tros komma till spel.

På det hela taget är förutsättningarna i de båda lägren ganska lika varandra. Det finns en del skavanker och skador att ta i beaktande, men det är inga spelare borta som skulle vara helt omöjliga att ersätta. Känslan är hur som helst att en minst sagt jämn och tät match står på schemat. Så här samtliga matcher varit i den här matchserien, med en 5-3-seger som den största segermarginalen hittills. Två matcher har dessutom gått till förlängningen, samtidigt som en tredje bara var dryga två minuter från att sluta 1-1.

Det jämna spelet öppnar för ett X (oavgjort) här. 4,10 gånger pengarna hos William Hill är på tok för högt och det synar vi glatt.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:15, söndag 21/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 24%
2: 36%
Över 5,5 mål: 41%
Under 5,5 mål: 64%