30 maj 2018 Matteo Berrettini Ernests Gulbis speltips Franska Öppna

UPPSKJUTEN! Speltips inför Andreas Seppi – Fabio Fognini 1/6: Italienskt rivalmöte

Det står två italienska tennisstjärnor på menyn den här onsdagseftermiddagen i den franska huvudstaden. Andreas Seppi och Fabio Fognini gör upp i den andra omgången i Roland Garros.

Det väntar ett helitalienskt möte i den andra omgången i Roland Garros på onsdagen. Andreas Seppi tar sig an sin tre år yngre landsman, som för närvarande känns som den betydligt hetare spelaren.

Båda dessa herrar har varit uppe på topp 20 när de varit som bäst, men i skrivande stund hittar vi Andreas Seppi på plats nummer 83 på rankingen. Det känns som att den karriären slutar med toppnoteringen 18 på rankingen och totalt tre titlar på ATP-touren. Det är i för sig inte så illa.

De senaste säsongerna är känslan att italienaren är på väg neråt, även fall han sprattlar till med fina insatser med jämna mellan rum. Med sina 1,91 centimeter är han en spelare som har bra räckvidd, samtidigt som han är ganska snabb.

Andreas Seppi har aldrig varit en spelare som har spelat särskilt mycket matcher. Han vilar en hel del turneringar, men de sista två-tre säsongerna har det blivit än mer vila. Det finns lite kvar att kräma ut, men mot Fabio Fognini får han gälla som klar underdog. En Grand Slam-turnering lockar såklart fram full koncentration – trots att grus inte är hans favoritunderlag – men räcker det?

I den första omgången slog 33-åringen den svaga colombianen Santiago Giraldo med 3-1 i set.

Här är den yngre också den hetare

Fabio Fognini däremot har ganska fin medvind för tillfället. Trots att han tappade två set i den första omgången – där han ställdes mot det 19-åriga superettriga stjärnskottet Francis Tiafoe – är känslan att det här en turnering som Fabio Fognini trots allt kan göra ett visst avtryck i.

För närvarande hittar vi 30-åringen på plats nummer 29 på rankingen. Det är 16 placering sämre än hans topplacering från 2014, men det är samtidigt en placering som gör att han alltid finns med som en liten outsider till att gå långt. När herrsidan i tennisvärlden nu blivit så jämn har alla spelare på topp 30 goda möjligheter att verkligen hävda sig även i de riktigt stora turneringarna. Det räknar vi iskallt med att Fabio Fognini gärna gör.

Grus är dessutom det underlag som Fabio Fognini trivs allra bäst på. Samtliga ATP-titlar han tagit har kommit på just grus och det är även där han har bäst stats, både sett till antalet spelade matcher (tydligt att han prioriterar grussäsongen) och vinstprocent. Veckorna fram till den här turneringen har han gjort ett par fina resultat, med vinst mot Andy Murray och plockat set mot Rafael Nadal.

Här är det Fabio Fognini som är solklar favorit. 5-4 står det i inbördes möten, men då har Fabio Fognini vunnit fyra raka och inte förlorat mot sin landsman på närmare sju år. Det säger en hel del.

Fabio Fognini -1,5 set spelas till 1,78 gånger pengarna hos 888sport. Det räcker alltså att han vinner med 3-1 i set för att spelet ska sitta. Och tro mig, det här oddset kommer att sjunka.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Fabio Fognini -1,5 set
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, torsdag 1/6
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Andreas Seppi: 32%
Fabio Fognini: 69%
Över 3,5 set: 64%
Under 3,5 set: 40%