10 juli 2017 Andy Murray Benoit Paire speltips Wimbledon

Speltips inför Andy Murray – Andrey Kuznetsov 30/5: Världsettan får det svårt

Nu är det dags för världsettan Andy Murray att kliva in i Grand Slam-turneringen i den franska huvudstaden. Känslan är att ryssen Andrey Kuznetsov kan göra livet surt för Andy Murray.

Då kliver världsettan Andy Murray in i den turneringen som han inte riktigt trivs i, nämligen Roland Garros på det franska gruset. Som världsetta är det självklart att han alltid hamnar i rampljuset, men när det kommer till spel på grus är det allmänt känt att skotten är klart svagare än på övriga underlag.

Det gör att rankingen inte känns helt relevant den här gången. Andy Murray är väldigt beroende av ett snabbt spel, inte minst för att kunna växla upp i sina kontringsslag och chocka motståndaren. Han gynnas också av ett snabbt spel där han får utnyttja sin starka defensiv.

Med andra ord kliver Andy Murray in till turneringen aningen stukad. Vi vet, han vet, alla vet att han inte riktigt trivs på det här underlaget, men det går såklart inte att avstå en så tung turnering. Grusformen på försäsongen – om vi nu kan kalla turneringarna fram till denna Grand Slam för det – har inte heller varit särskilt lovande. 5 vinster på 9 grusmatcher den sista månaden är verkligen inget vidare facit.

I de två senaste turneringarna har Andy Murray fått stryk av Borna Coric och Fabio Fognini, två spelare han vanligtvis slår utan några som helst bekymmer. Det bådar inte helt gott.

Andrey Kuznetsov är att räkna med

Inte sällan får den topprankade spelaren möta ganska överkomligt motstånd i den första omgången i stora turneringar. Den här gången känns det som att Andy Murray fått lite av en nitlott. Andrey Kuznetsov är inte på något sätt en spelare som lägger sig ner och dör. Visst, Andy Murray ska vinna på en normal dag, men med tanke på den sviktande formen och underlaget tror vi att den ryska motståndaren kan störa ordentligt.

Ryssen har dessutom gjort ett par fina matcher på sistone. Så sent som förra veckan gick han till semifinal i schweiziska, där han i för sig förlorade med 2-0, men tog det ena setet hela vägen till tiebreak. Därtill har ryssen slagit tunga grusspelare som Albert Ramos-Vinolas. Märk väl att Andrey Kuznetsov besegrade Fabio Fognini, som alltså slog Andy Murray för två veckor sedan, så sent som i slutet av april. Därtill var ryssen nära att slå Jo-Wilfried Tsonga i Madrid i början på maj. Ett par fina insatser helt enkelt.

Att Andy Murray är favorit här tänker vi inte ens säga – det vet vi alla. Däremot är känslan att Andrey Kuznetsov har goda möjligheter att streta emot här. Vi tror till och med att han kniper åtminstone ett set. Vi har sett förr att Andy Murray kan vara ojämn i sina matcher och att han vaknar lite sent i sina matcher.

Andrey Kuznetsov +2,5 set spelas därmed till 1,78 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Andrey Kuznetsov +2,5 set
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 30/5
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Andy Murray: 85%
Andrey Kuznetsov: 20%
Över 3,5 set: 54%
Under 3,5 set: 54%