10 juli 2017 Andy Murray Benoit Paire speltips Wimbledon

Speltips inför Andy Murray – Kei Nishikori 7/6: Tungviktsmöte

Två tungviktare gör upp i den ena kvartsfinalen i Roland Garros. På ena sidan nätet hittar vi världsettan Andy Murray och på den andra sidan hittar vi japanen Kei Nishikori. Det här bådar gott.

Här kan det smälla ordentligt.

På ena sidan står världsettan Andy Murray, som efter en trevande inledning på Roland Garros sett allt mer övertygande ut i sitt spel i sina senare matcher. Grus är inte skottens favoritunderlag – det har vi varit inne på flera gånger – men när han bara är mentalt påkopplad och känner sig tillräckligt taggad spelar det ingen roll.

Nu väntar dock ett betydligt tuffare motstånd än tidigare, varpå Andy Murray förmodligen behöver vässa sitt spel och sin koncentration ytterligare lite. I kvartsfinalen står Kei Nishikori, den topprankade japanen, för motståndet. Han är i för sig heller ingen grusspelare, men är så pass mångsidig i sin slagrepotoar och är så väldigt rörlig att han alltid är ett hot.

Det ska sägas att japanen spelar den här turneringen med tydliga skadebekymmer och att det – om det nu är det han vill skylla på – gjort att han visat prov på en ojämnhet i inledningen av turneringen. Känslan är att det kan straffa honom hårt här.

Skotten blir för tung i längden

Det här är två spelare som drabbat samman många gånger. Inte sällan får vi se ganska långa matcher, men det finns samtidigt ett klart övertag till Andy Murrays fördel. Det går inte att blunda för. Skotten har åtta vinster på tio möten med japanen, där båda förlusterna har kommit på hardcourt.

Det som förenar de här båda spelarna är deras rörlighet och fantastiska returspel, vilket gör att matcherna mellan de båda sällan blir rena rama servefester med långa set som följd. Snarare får vi se en hel del breaks. Känslan är att Andy Murray blir för tung i längden här och att en småskadad Kei Nishikori helt enkelt inte orkar. Minst ett av seten Andy vinner lär bli i ganska stor stil, varpå ett handikappspel lockar.

3-1 känns som ett rimligt setresultat och då bör Andy klara linan -5 (asian handicap) till 1,81 gånger pengarna hos Bethard. Det blir vårt spel.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray -5 (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, onsdag 7/6
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Andy Murray: 78%
Kei Nishikori: 24%
Över 3,5 set: 60%
Under 3,5 set: 46%