Speltips inför Andy Murray – Martin Klizan 1/6: Inget slarv väntas

Simon Pålsson Publicerat: 31 May 2017

Betway sticker ut sin haka ordentligt inför den andra omgången i Roland Garros. När Andy Murray tar sig an Martin Klizan är oddset på en enkel seger för skotten på tok för högt.

Roland Garros åker vidare med ytterligare en fullspäckad tennisdag. Nu riktas bland annat blickarna mot världsettan Andy Murrays andra match i turneringen, då slovaken Martin Klizan står för motståndet.

Det här är en spelare som Andy Murray ska plocka hem en seger mot alla dagar i veckan. 27-åringen är visserligen en helt okej grusspelare, men har inte imponerat särskilt mycket spelmässigt den sista månaden.

Märk väl att han fick det tufft i den första omgången mot det 22-åriga hemmahoppet Laurent Lokoli, som plockade hela två set mot honom. Det är starkt av någon som är rankad 285 i världen. I den matchen fick se en hel del slarv från slovakens sida. Det säger sig själv att ett sådant spel inte kommer att ha mycket att hämta mot Andy Murray, som är sylvass just i omställningsspelet, att helt enkelt utnyttja slarv från motståndaren.

Andy Murray vill sätta ner foten

Precis som vi var inne på i vårt speltips inför Andy Murrays första match i turneringen – den mot formtoppade Andrey Kuznetsov – så skulle han inte få en enkel resa direkt. Att dra Andrey Kuznetsov i den första omgången var ingen avslappningsstund och precis som speltipset sa tappade Andy Murray också ett set.

Precis som så många gånger för reste sig dock skotten efter det tappade setet och såg till att breaka direkt i nästkommande set. Därifrån var segern aldrig hotad och 6-0 i det sista setet var ren defilering. När Andy Murray väl fått blodad tand kan i stort sett ingen motståndare stoppa honom. Inte ens det tråkiga gruset – det som han så tydligt inte uppskattar då tempot i bollduellerna sänks – kan störa honom där och då.

Känslan är att Andy Murray har ett starkt behov av att sätta ner foten. Att visa att han är att räkna med och inte behöver tappa set så här tidigt i turneringen, underlaget till trots. Andrey Kuznetsov känns dessutom hetare än Martin Klizan, som säkert kan ha lite lätt trötta ben efter femsetaren direkt.

Andy Murray tar förmodligen det här enkelt. 3-0 till 1,78 gånger pengarna hos Betway känns mycket spelvärt.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray 3-0
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, torsdag 1/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: