12 juli 2017 Andy Murray Sam Querrey speltips Wimbledon

Speltips inför Andy Murray – Sam Querrey 12/7: Nu tar det stopp

Ingångsvärdet inför kvartsfinalen mellan Andy Murray och Sam Querrey i anrika Wimbledon är att vi inte finner någon anledning att krångla till det. Här ska hemmahoppet ta sig vidare utan problem.

Wimbledon är äntligen framme vid sin riktigt kritiska fas. På onsdagen är det dags för en intressant kvartsfinal mellan Andy Murray och Sam Querrey, där hemmahoppet alltså fortsätter att vandra en tämligen överkomlig väg fram till en eventuell semifinal.

Som världsetta och förstaseedad har Andy Murray fördelen av att lottas mot klart lättare motstånd. Sam Querrey i en kvartsfinal? Det ska han bara lösa. Till och med utan att förta sig.

Det är möjligen så att vi sticker ut hakan ordentligt här, men känslan inför matchen är varför ska vi krångla till det? Andy Murray är på alla vis en bättre tennisspelare än Sam Querrey. Skotten trivs dessutom på gräs, han trivs på hemmaplan och han har visat en allt bättre effektivitet i turneringen. Det känns som att han har kopplat på mentalt.

Det ska bara bli avancemang här

Sam Querrey har fått slita betydligt mer i den här turneringen. Amerikanen – som i ärlighetens namn är en ganska begränsad tennisspelare när motståndet väl skruvas upp ett hack – har förlitat sig en hel del på sin serve och har kunnat ta sig vidare mycket tack vare den. Å andra sidan har han spelat många långa matcher och frågan är om det inte börjar slita?

Fem set mot Kevin Andersson senast, fem set mot Jo-Wilfried Tsonga dessförinnan och fyra set mot Nikoloz Basilashvili. Det finns med andra ord ingen anledning för Andy Murray att vara vettskrämd inför det här mötet.

Skotten har dessutom väldigt fin statistik mot just Sam Querrey. På nio möten har han åtta vinster och när det kommer till gräs är det idel segrar. Därtill har – aningen överraskande kanske – många matcher varit ganska korta. Det har inte haglat tiebreaks och Andy Murray har egentligen inte haft några problem att breaka Sam Querrey. Tvärtom. På något sätt känns det som att skotten – som i för sig är bäst i världen just på returspelet – har ett bra recept på hur han ska hantera amerikanens servestil.

Att få Sam Querrey i en kvartsfinal ska helt enkelt innebära avancemang. Vi kan inte tänka oss att Andy Murray – som sett mentalt och fysiskt allt bättre ut – slarvar här.

Andy Murray 3-0 spelas till 2,15 gånger pengarna hos Unibet. Tankarna på ett underspel har också slagit oss, men där håller vi oss. Känslan är god med tanke på att vi så sent som i måndags smällde in ett spel till 2,30 gånger pengarna när Andy slog ut fransmannen Benoit Paire.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray 3-0
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, onsdag 12/7
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Andy Murray: 85%
Sam Querrey: 18%
Över 37,5 game: 50%
Under 37,5 game: 53%