Speltips Arsenal Newcastle

Speltips inför Arsenal – Leicester City 26/4: Enade eller bakfulla?

Frågan är om Arsenal kommer till onsdagens match mot Leicester med en tung baksmälla eller som ett nytt, mer enat lag? Det lär bli en avgörande faktor i den viktiga matchen.

Det börjar hetta till ordentligt i Premier League. Med en handfull omgångar kvar är det fortfarande öppet krig om platserna till Champions League, samtidigt som flera lag slås om att säkra ett nytt kontrakt nere i bottenregionen.

Efter en fin vår har Leicester lyckats ta sig upp från den absoluta bottenstriden, men än finns det all anledning att plocka några poäng till för att känna sig helt säkra. Att plocka en trepoängare borta mot Arsenal under onsdagskvällen skulle förmodligen räcka ganska långt.

Arsenal å sin sida jagar en plats till Champions League och är faktiskt ganska pressade att börja samla vinster här på slutet. Än har laget det i princip i egna händer, men det finns inte utrymme för många snedsteg.

Det som talar för Arsenal här är att – förutom att de verkligen är i behov av en seger – de faktiskt har ett väldigt bra facit mot Leicester. Laget har sex raka hemmasegrar (i alla tävlingar) mot just Leicester. Tänk också på att gästerna bara har vunnit en av sina 18 senaste bortamatcher i Premier League. Med tanke på att laget är regerande mästare är det smått osannolika siffror.

Leicester har en bra skrällchans här

Det som å andra sidan talar emot en hemmaseger, förutom skadeläget som vi snart kommer till, är en småskakig form och en fruktad baksmälla efter helgens tunga FA-cupvinst mot Manchester City. Efter en tuff förlängning gick Arsenal segrande ur striden, men risken är att det har slitit både mentalt och fysiskt på spelarna. Det kan i för sig också vara så att det var precis den typen av förenande framgång som ett splittrat Arsenal behövde för att åter dra åt samma håll.

Det går att kontrastera mot Leicester, som efter uttåget i Champions League för över en vecka sedan har kunnat vila både ben och skallar inför ligaavslutningen. Det är också så att Leicester inte är var i någon annan tävling och därför kan fokusera helt på att säkra sitt nya Premier League-kontrakt.

Precis som vanligt finns det en hel del skadebekymmer i hemmalagets. Santi Cazorla, Lucas Pérez, David Ospina och Jeff Reine-Adelaide är fortsatt otillgängliga på grund av sina skador. Därtill är Alex Oxlade Chamberlain och Shkodran Mustafi högst osäkra till spel. Den sistnämnda väntas vilas, men det är mer hoppfullt kring Oxlade-Chamberlain.

Bortalaget har också vissa bekymmer, även fall det inte är på samma nivå som Arsenal. Molla Wagué, Nampalys Mendy och Islam Slimani kommer inte till spel. Det är å andra sidan spelare som laget klarat sig väldigt bra utan. Värre är det med mittbacksgeneralen Wes Morgan, som fick kliva av returmötet mot Atletico Madrid på grund av en hamstringskada. Det var dock mer än en vecka sedan och förhoppningen är att han trots allt ska vara spelklar. Det skulle innebära att Leicester återigen får spela med sitt ordinarie mittbackspar.

Känslan är att Arsenal får tufft att mobilisera kraft nog för att vinna den här matchen enkelt. Det blir nog snarare väldigt tätt och då kan det gå lite hur som helst. Det öppnar för ett skrällspel på gästerna. Oddsen har nämligen halkat upp ordentligt på Leicester, något som troligen bottnar i den prekära tabellpositionen och den risiga bortastatistiken.

Oavgjort (pengarna tillbaka vid bortaseger) spelas till hela 3,30 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  3,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 26/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 22%
2: 17%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 36%