Speltips inför Astana – Celtic 22/8: Tidig avspark

Simon Pålsson Publicerat: 22 August 2017

Redan 17:30 är det dags för returmötet mellan FC Astana och Celtic FC i playoff till Champions League. Det här dubbelmötet känns avgjort redan efter det första mötet på skotsk mark.

Här kan vi snacka att det redan är avgjort. Celtic tar sig till Kazakhstan med 5-0 från det första mötet. Det skotska mästarlaget behöver därmed bara bevaka ledningen innan Champions League-avancemanget är klart.

I det första mötet blev det tydligt att skottarna är ett så mycket bättre fotbollslag. Visst, det var mycket stolpe in och effektiviteten var verkligen på en fin nivå, men 5-0 talar sitt tydliga språk.

FC Astana har sett ganska starka ut i det inhemska ligaspelet och slog dessutom ut Legia Warszawa i förra kvalomgången, men här hade laget inte mycket att sätta emot. Frågan är om laget har energin att försöka vinna returmötet eller om det hela är dött på förhand?

Hur tar Celtic sig an matchen?

Med 5-0 i bagaget tar vi för givet att Celtic inte tar några risker med överbelastade eller småskadade spelare. Här blir det fullt fokus på att spela ihop laget inför fortsättningen på säsongen. Inga risker kommer att tas och förmodligen får vi inte se ett Celtic som trycker plattan i mattan.

Å andra sidan ger 5-0 rätt intressanta förutsättningar i det att matchen inte gäller så mycket. Därmed tror vi på en ganska öppen matchbild, med många spelare som gärna visar offensiv kvalité, snarare än ger allt i defensiven.

Det borde tala för mål åt båda håll. På hemmaplan lär Astana ha bättre möjligheter att hota.

Båda lagen göra mål spelas till 1.76 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, tisdag 22/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: