24 august 2017 Athletic Bilbao Panathinaikos speltips Europa League playoff

Speltips inför Athletic Bilbao – Panathinaikos 24/8: Mål igen?

Det borde finnas goda förutsättningar för att få se en hel del mål när Athletic Bilbao ska försvara sin 3-2-ledning mot grekiska Panathinaikos. Det öppnar för ett spel till 2,20 gånger degen.

Med 3-2 med sig från bortamötet i Grekland har baskerna i Athletic Bilbao ett väldigt bra utgångsläge i playoff till Europa League. Det ska mycket till om laget ska vända det här.

Å andra sidan inledde laget ligaspelet på ett minst sagt trevande sätt. Hemmapremiären mot Getafe – ett lag man såklart ska slå – slutade bara 0-0.

Spanska lag har dessutom ett välkänt facit i det europeiska cupspelet. Att La Liga ligger långt framför andra ligor i det avseendet råder det ingen tvekan om. Dessutom känns Athletic Bilbao mer homogent och som ett klart bättre lag än Panathinaikos, även fall grekerna har en sprudlande offensiv.

Kan Guillermo Molins frälsa?

I Panathinaikos hittar vi bland annat den svenska mittfältaren Guillermo Molins, som har ett förflutet i den svenska storklubben Malmö FF. Han är en av många ganska tydliga offensiva hot i grekernas lag, men det finns klara defensiva brister. Att släppa in tre mål på hemmaplan säger en del om den defensiva stabiliteten.

Grekernas form är dock lite tveksam. Förlusten mot Athletic Bilbao förra veckan följdes upp med ett kryss borta mot Platanias i ligaspelet nu i helgen.

Hur som helst finns det bara ett läge för grekerna inför returen. Här gäller det att gå för det och göra det ordentligt. Att försöka göra mål är det enda sättet för grekerna att ta sig vidare. Märk väl att Panathinaikos behöver göra minst två för att vinna dubbelmötet, varpå utgångsläget lär vara att trycka framåt.

Det talar för en öppen matchbild.

3-2 i det första mötet indikerar också att båda lagen sitter på en del kvalité offensivt.

Båda lagen göra mål spelas till 2,20 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, torsdag 24/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 75%
X: 17%
2: 8%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%