11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Åtvidaberg – Örgryte 14/8: Viktiga poäng står på spel

Det står väldigt viktiga poäng på spel när Åtvidabergs FF och Örgryte IS gör upp på Kopparvallen. Båda lagen riskerar att fastna i Superettans bottenstrid om det inte lossnar snart.

Med 33 respektive 31 insläppta mål är det uppenbart att både Åtvidabergs FF och Örgryte IS har haft enorma problem med defensiven under den gångna säsongen.

Därför är förhoppningarna om mål ganska stora när lagen nu drabbar samman i ett viktigt möte i Superettan. För Åtvidabergs del handlar det om att ta sig upp från bottenträsket, där laget harvar omkring för tillfället. I skrivande stund ligger östgötarna på negativ kvalplats.

Det som talar emot Åtvidaberg – förutom det prekära tabelläget och den tveksamma defensiven – är en ganska risig form. Laget har bara plockat en enda poäng på sina fyra senaste matcher. Därtill vittnar målskillnaden 1-12 på dessa fyra matcher om att laget har ganska mycket att jobba med.

Örgryte är otroligt svaga borta

För motståndet i den här matchen står alltså Örgryte IS. Laget har haft det väldigt kämpigt på bortaplan den här säsongen, med ynka fyra (!) inspelade poäng på nio bortamatcher så här långt. Det säger sig själv att det blir svårt att blanda sig i toppstriden med ett så svagt bortafacit.

Just nu hittar vi Örgryte i mitten av tabellen, men faktum är att 031-laget bara har fem poäng till godo på Åtvidaberg. Om det skulle bli förlust här ser läget plötsligt lite mer ansträngt ut. Ett par poängtapp till och Örgryte kan vara rejält insyltade i bottenstriden.

Därför är den här matchen extremt viktig för båda lagen. Det är precis den här typen av matcher som lagen behöver vinna för att få lite andrum. Känslan är att vi får se en ganska öppen matchbild, inte minst då båda lagen ser darriga ut bakåt.

Över 2,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 14/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 26%
2: 25%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 48%