Speltips inför Bayern München – Schalke 1/3: Ingen sprudlande historia

Simon Pålsson Publicerat: 28 February 2017

Med tanke på att både Bayern München och Schalke 04 har ligan och spelet ute i Europa att tänka på är frågan hur högt de själva prioriterar den kvartsfinal i den tyska cupen som ska de ska spela mot varandra under onsdagskvällen.

Nu sticker vi in lite tysk fotboll i det redan fullspäckade fotbollsschemat. Säga vad man vill om fotbollsvårar, men det händer en hel del på flera olika fronter. Det är knappt en lugn stund för den som älskar fotboll, helt enkelt.

Bayern München har inte heller många lugna stunder. Precis som vanligt ångar laget på i samtliga tävlingar de ställer upp i. I ligaspelet ser det ut som att de regerande tyska mästarna ska knipa ytterligare en ligatitel. Trots att spelet i stunder varit småknackigt finns det inga lag som på allvar hotar där uppe i toppen.

I Champions League ser Arsenal ut att bli en superenkel resa. Så här en match in i dubbelmötet kan vi konstatera att det redan är avgjort, med 5-1 till Bayern München så här långt. Trots att Arsenal inte tillhör den europeiska toppen är det ändå ett styrkebesked.

Den sista tävlingen som Bayern München är med i är den tyska cupen, troligen den turnering som prioriteras längst ner. Å andra sidan räknar vi iskallt med att Carlo Ancelotti planerar att lyfta även den pokalen senare i vår.

Nu väntar hur som helst kvartsfinal mot Schalke 04, ett lag som stretat emot bra tidigare under säsongen, men som Bayern München historiskt haft väldigt enkelt för de senaste säsongerna. Det är kanske att göra det enkelt för sig, men den här matchen vinner Bayern München om de bara vill. Frågan är hur högt matchen i fråga prioriteras?

Ha respekt för ett svårslaget Schalke 04

Inte heller Schalke 04 kan unna sig att fokusera på ynka en tävling. Tyskarna går bra i ligaspelet, är framme vid åttondelsfinal i Europa League och ska nu spela kvartsfinal i tyska cupen. Det finns all anledning att ta detta Schalke på allvar. Laget har visat fina tendenser hela matchen, speciellt som de är väldigt svårslagna.

Så sent som för tre veckor sedan knep Schalke till exempel en poäng på Allianz Arena, efter 1-1 mot Bayern München. Inte heller höstens möte (0-2) slutade med ett resultat att skämmas för. Schalke är med andra ord att räkna med och Bayern München lär behöva anstränga sig ordentligt för att ta sig till semifinal.

Frågan inför den här matchen är egentligen var de båda lagen har sitt fokus. Att Bayern München prioriterar den här titeln sist vågar vi lova, men behöver det påverka insatsen just här? Tidigare cupmatcher har inte varit sprudlande, något vi vågar påstå med 1-0-vinsten mot Wolfsburg i åttondelsfinalen färskt i minnet. Känslan är att det blir något liknande den här gången.

Under 3,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kronor bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 1/3
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: