Speltips inför Benoit Paire – Jerzy Janowicz 7/7: Favoritspelet väljs

Simon Pålsson Publicerat: 6 July 2017

När Benoit Paire och Jerzy Janowicz möts i den tredje omgången i Wimbledon dammar vi av vårt gamla favoritspel. Den här gången ger det hela 3,00 gånger pengarna.

Här tar vi till vårt favoritspel.

När det vankas tennis på gräs gäller lite annorlunda förutsättningar. Det vet alla som har koll på tennis. Gräs är ett underlag som gör att bollen studsar annorlunda och som hjälper servaren att få till mer oberäkneliga servar.

Därmed är det en fördel för spelare med en bra serve. Antingen en kraftfull eller en varierad serve, med många olika varianter och hög träffprocent. Två sådana spelare är utan tvekan Benoit Paire och Jerzy Janowicz. Den sistnämnda är mer av en kraftfull servare, medan Benoit Paire har en fantastisk förmåga att hitta linjerna.

I föregående omgång imponerade båda två med ett väldigt bra servande. Jerzy Janowicz slog ut Lucas Pouille trots att han var klar underdog inför matchen. En stor del av förklaringen till det låg i serven, som var stark redan från första game. Benoit Paire å sin sida slog ut Pierre-Hugues Herbert och vek sig inte en tum i egna servegame.

Två utvilade servekanoner inledningsvis

På gräs – inte minst i Wimbledon – ser vi ofta långa inledningsset. Det beror såklart på att spelarna kommer ut till matchen med utvilade kroppar och serveaxlar i toppskick. Det har säkert också en hel del att göra med att spelarna inte riktigt lärt sig att hantera planens unika studs och att det därmed blir svårare att retunera.

När två starka servare möter varandra är vårt återkommande specialspel att det ska bli tiebreak i första matchen. Det sitter väldigt ofta. Spelbolagen brukar vara hyfsat vakna på det här, men inför matchen mellan Benoit Paire och Jerzy Janowicz känns det som att spelbolagen unisont underskattar risken för tiebreak i det första setet.

Med tanke på att båda spelarna såg ruggigt starka ut i sina egna servegame i förra omgången ligger ett tiebreak nära till hands.

Över 12,5 game (första set) ger hela 3,00 gånger pengarna hos Bethard. Det blir vårt spel.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 12,5 game (första set)
Odds:  3,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, fredag 7/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: