Speltips inför BIK Karlskoga – Timrå IK 16/10: Jämnt möte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 16 October 2017

Timrå IK ångar på i toppen av Hockeyallsvenskan, men när laget tar sig an BIK Karlskoga på måndagskvällen krävs en bra prestation för att åka hem med poäng.

Två formstarka lag gör upp på måndagskvällen i Hockeyallsvenskan. På ena sidan hittar vi ett BIK Karlskoga som har vaknat till liv efter en bedrövlig start på säsongen och som sett riktigt giftiga ut i två raka matcher. På andra sidan hittar vi Timrå IK, som toppar den hockeyallsvenska tabellen med 20 inspelade poäng på åtta matcher. Det imponerar.

BIK Karlskoga vann i för sig premiären mot Björklöven, men förlorade därefter fem raka matcher. Först på sistone har det sett bättre ut igen, då laget slaget både Tingsryd och AIK efter fina prestationer. 7-4-segern borta mot AIK senast sticker ut som en extra stark insats.

Där blev det tydligt att det finns en ganska hög höjd i det här laget, som dock måste jobba på att bli jämnare. Känslan är att BIK Karlskoga dock fått en hel del energi i de två senaste matcherna och att det kan bli användbart i mötet med Timrå IK.

Poängskörden aningen missvisande

Det som primärt imponerat med Timrå IK:s säsongsinledning är deras defensiva spel, som har sett vattentätt ut. Efter åtta matcher har laget bara släppt in tio mål totalt – ett facit som är överlägset alla andras i den här serien. Inte i en enda match har laget släppt in mer än två mål, vilket är ett tydligt bevis på att Timrå IK inte är världens enklaste lag att bryta ner.

Poängskörden talar en hel del för sig själv, men det gäller att inte överskatta Timrå IK här. Visst, säsongsinledningen har varit sold, men många av vinsterna har kommit i täta och jämna matcher där laget varit starkast i de avgörande momenten. Därmed behöver inte BIK Karlskoga vara rädda här.

Snarare tror vi på en ganska jämn match mellan två lag med bra form. Tänk också på att lagens inbördes möten haft en tydlig tendens att bli just jämna på sistone. Fyra av de fem senaste mötena har slutat med uddamålsseger åt endera håll.

X (oavgjort) spelas till fina 4,25 gånger degen hos Betway. Det känns högt när vi väntar oss en jämn match.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 16/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: