24 september 2017 BK Häcken AIK speltips Allsvenskan

Speltips inför BK Häcken – AIK 24/9: Riktigt hett toppmöte

Det står oerhört viktiga poäng på spel när BK Häcken och AIK jagar en Europaplats på Bravida Arena. Det borde tala för en öppen matchbild när båda lagen behöver tre pinnar.

Det blir en minst sagt fullspäckad dag i den allsvenska fotbollen. Förutom ett intressant derby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF på Tele2 Arena ska det dessutom spelas toppmatch mellan BK Häcken och AIK på Bravida Arena.

Där gäller det för båda lagen att positionera sig inför avslutningen på säsongen. Både BK Häcken och AIK är på jakt efter en Europaplats, men för att ha en god möjlighet att knipa den har de förmodligen inte råd med en förlust här. En vinst skulle å andra sidan ge fantastiska förutsättningar inför avslutningen.

Inför matchen ligger båda lagen på 41 inspelade poäng i tabellen, med tre poäng upp till Djurgården på andraplatsen. Malmö FF ligger föga förvånande på orimligt långt avstånd uppåt.

Som bekant är det topp 3 i den allsvenska tabellen som kniper en plats till Europa, varpå det i praktiken är BK Häcken och AIK som primärt gör upp om platserna med Djurgården och möjligen IFK Norrköping.

Ett tidigt mål luckrar upp

Vad som är intressant inför just det här mötet är hur två av seriens klart bästa defensiva lag – inte minst organisatoriskt – ska göra upp om poäng. Det finns en viss risk att båda slår sig an med en defensiv approach till matchen, en approach som i sådana fall bottnar i en rädsla att förlora.

Vi tror snarare att båda lagen kommer att gå för en seger. Norrköping och Östersunds FK jagar bakifrån, medan Djurgården finns inom båda lagens räckvidd. En trepoängare kan rent av vara tvunget för att inte halka efter inför avslutningen.

BK Häcken kommer till matchen utan några större avbräck. Kari Arkivou lär inte spela, men i övrigt kan Mikael Stahre formera starkast möjliga lag sånär som på långtidsskadade spelare som Farnerud och Sudic. Det finns mycket offensiv kraft att tillgå, inte minst med Ahmed Yasin som gärna gör mål mot sitt AIK.

Inte heller gästerna behöver undvara någon nyckelspelare, utan kan släppa lös en hel del offensiv kraft här. Med tanke på plasten lär det också bli en ganska offensiv historia.

Över 2,5 mål spelas till 2,02 gånger degen hos bet365. Båda lagen kommer att gå för det, vilket självklart öppnar upp matchbilden.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 24/9
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 29%
2: 33%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%